Top 10 pe Netflix: cele mai bune filme românești pe care să le vezi acum

Top 10 pe Netflix: cele mai bune filme românești pe care să le vezi acum

Sunt o mulțime de producții românești pe Netflix, de la clasice la moderne, de la absurde la comedii. Ai ratat ceva? E timpul să recuperezi. Ai văzut unele dintre ele? Poate le revezi. Oricum, iată o listă proaspătă cu 10 filme pe care să le vezi.

Lista de mai jos s-a scris aproape singură. Până vom ajunge să vedem la cinema noi producții românești, e bine să știi că pe Netflix sunt câteva zeci deja disponibile. Balanța, Câini sau Un pas în urma serafimilor sunt doar câteva. Vrei ceva de iarnă? Poate vezi, în sfârșit, filmul A fost sau n-a fost. Contextul e potrivit.

Fără alte cuvinte: 10 filme românești de văzut pe Netflix

Un pas în urma serafimilor

Un adolescent intră plin de speranță la un seminar, unde vede că ambițiile colegilor și ale preotului seminarist au la bază puterea, oportunismul și corupția.

Regizat de: Daniel Sandu

Scenariu de: Daniel Sandu

Cu: Ștefan Iancu, Vlad Ivanov, Toto Dumitrescu

6.9 pe scara Richter

Nu-i erau de ajuns o soție deprimată, un rol complicat la teatru și o obsesie legată de cutremure. Acum îl mai are pe cap și pe tatăl său înstrăinat, sosit fără veste.

Regizat de: Nae Caranfil

Scenariu de: Nae Caranfil

Cu: Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban

Poziția copilului

După ce fiul ei, Barbu, ucide un copil cu mașina, Cornelia, o româncă înstărită, încearcă să se descotorosească de probleme cu sume de bani bine plasate.

Regizat de: Călin Peter Netzer

Scenariu de: Răzvan Rădulescu, Călin Peter Netzer

Cu: Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natasa Raab

Moartea domnului Lăzărescu

În toiul unei pandemii, un suferind așteaptă ca boala să-i aducă sfârșitul în vreme ce este purtat între spitale pentru ca doctorii să-i găsească un diagnostic.

Regizat de: Cristi Puiu

Scenariu de: Cristi Puiu, Răzvan Rădulescu

Cu: Doru Ana, Monica Bârlădeanu, Alina Berzunteanu, Ion Fiscuteanu, Dragoș Bucur, Gabriel Spahiu, Dan Chiriac, Luminița Gheorghiu, Dana Dogaru, Mimi Brănescu

Sieranevada

Un medic se întoarce acasă pentru a-și comemora tatăl decedat, dar masa tradițională este înlocuită de o serie bizară de dezbateri și acuzații.

Regizat de: Cristi Puiu

Scenariu de: Cristi Puiu

Cu: Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Ilona Brezoianu, Mara Elena Andrei, Mirela Apostu, Eugenia Bosânceanu

Pentru și mai multe filme pe Netflix consultă această listă.

Citește și:
Etichete: