20 nov. 2020 | 14:47

VIDEO Singur Acasă și cele mai periculoase capcane: care te poate ucide?

ACTUALITATE
VIDEO Singur Acasă și cele mai periculoase capcane: care te poate ucide?

Vin sărbătorile, iar asta știm sigur atunci când începe seria “Singur Acasă” și nu mai scapi să nu o vezi și să nu auzi de ea peste tot.

Este deja al 16-lea an în care difuzat pe TV faimosul film de Crăciun, cu Macaulay Culkin în rolul tânărului Kevin, rămas singur acasă. Al 16-lea an de când există măsurătorile TV, în orice caz.

Deși este un film vechi, care are 30 de ani, “Singur acasă” este magnet de audiență pentru Pro TV, care va difuza primul film din seria “Singur Acasă” sâmbătă, 5 decembrie.

Și tocmai pentru că este un film vechi, mulți dintre noi știm cam ce se întâmplă în film, chiar dacă nu l-am văzut în toți cei 16 ani la rând.

Ne amintim de toate capcanele istețe care i-au pus la încercare pe hoții care își încercau norocul în casa lui Kevin.

Știm de mânerul încins al ușii, ne amintim și de cutia cu vopsea și de lupta cu păianjenul imens.

Toate dintre acestea dau farmec filmului, dar te și fac să te gândești cât de mult rezistă acei hoți. Cu toate că în film, sunt foarte rezistenți, în realitatea astfel de hoți, încercați de asemenea capcane, ar avea mult mai mult de suferit.

Testul de rezistență: ce efect ar avea capcanele în viața reală?

Mulți fani și-au dat seama că protagonistul din Home Alone, Kevin McCallister, a construit niște capcane care ar fi făcut mult mai multe daune în viața reală decât ceea ce ni s-a prezentat pe ecran.

Jake Roper, din echipă Vsauce, a analizat pe propria piele – a unui manechin – câteva dintre momentele majore din film.

Într-o recreere a casei lui McCallister, Roper a încercat să testeze mânerul fierbinte al ușii, cutii de vopsea care se leagănă, pe care ambii bandiți le-au luat din plin în față, și bara pe care o folosesc pentru a scăpa de tarantula înfiorătoare care se plimba pe pieptul lui Harry.

Rezultatele testelor sunt cel puțin înfricoșătoare.

Ne-am fi gândit totuși că mânerul ușii este mult mai periculos decât a fost prezentat în film. Cu toate astea, ar fi fost mult mai periculos pentru Kevin decât pentru bandiți.

Asta pentru că temperaturile necesare pentru a transfera suficientă căldură pe mânerul exterior ar putea topi ușa sau ar putea lua foc.

De altfel, și o bară la piept nu ar fi atât de blândă cum te lasă să crezi în film, ci chiar ar putea perfora organele interne ale nefericitului în cauză.

Poate cea mai puțin surprinzătoare, dar cea mai terifiantă este capcana cu vopsea. Videoclipul lui Roper demonstrează cum o cutie de vopsea care oscilează ar putea foarte ușor să provoace fracturi grave ale gâtului.

Până la urmă, Home Alone nu prea mai pare a fi un film de Crăciun, ci mai degrabă un fel de “Die Hard” cu zăpadă și luminițe.