29 sept. 2020 | 11:00

VIDEO iPhone 12, gata de achiziție: cât costă varianta din lemn, un omagiu adus Apple I

ACTUALITATE
VIDEO iPhone 12, gata de achiziție: cât costă varianta din lemn, un omagiu adus Apple I

iPhone 12 nu a fost încă dezvăluit în mod oficial de Apple, dar deja îl poți comanda într-o variantă cu carcasa din lemn, un omagiu adus primului sistem ieșit din Cupertino, Apple 1.

În cazul în care ai o afinitate pentru smartphone-uri de lux, este foarte probabil să fi auzit de Caviar. Acesta este un brand rusesc specializat în versiuni din aur, platină și multe diamante ale celor mai atrăgătoare terminale ale momentului. Cel mai recent proiect al rușilor vizează viitorul iPhone 12, terminalul care ar urma să fie dezvăluit luna viitoare.

apple-I

Apple 1 este primul sistem creat vreodată de Apple, iar primele exemplare au fost asamblate manual de Steve Wozniak, co-fondatorul companiei. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, acest sistem nu este cel mai atrăgător din lume și pare făcut în casă. Motivul are legătură cu faptul că a fost fabricat în garajul părinților lui Steve Jobs.

Producția Apple I a fost întreruptă pe 30 septembrie 1977, în urmă cu 43 de ani. Ca un omagiu adus acelui moment istoric, Caviar va oferi două ediții speciale de iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max inspirate de acel design.

În funcție de buget, poți opta pentru varianta Apple 1. Prețul începe de la 10.000 de dolari și, de acești bani, vei avea pe spate o bucățică dintr-o placă de bază de Apple I și un ”ecran” din titan cu mesajul ”Hello, World”. Varianta ”ieftină” începe de la 5000 de dolari și are spatele realizat din lemn adevărat cu aceeași siglă Apple scrisă de mână ca pe computerul original. Partea verde de deasupra siglei este, de asemenea, o bucățică din placa de bază originală.

În total, vor fi disponibile doar 49 de exemplare din varianta ieftină Light de iPhone 12 și 9 exemplare din modelul Apple 1. În contextul în care doar 200 de computere Apple 1 a fost create acum 43 de ani, omagiul este unul cu care vor rezona mulți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele