Vaccinul contra COVID-19, produs chiar și în 3 milioane de doze săptămânale. Cine promite așa ceva

Vaccinul contra COVID-19, produs chiar și în 3 milioane de doze săptămânale. Cine promite așa ceva

Un potențial vaccin pentru noul coronavirus ar putea veni de la o sursă neobișnuită și anume, un producător de țigări.

Brisish American Tobacco (BAT) este unul dintre cei mai importanți producători de țigări din lume, însă compania nu se ocupă doar cu asta. Are și o subsidiară de biotehnologie, numită Kentucky Bioprocessing (KBP). Recent, compania-mamă a anunțat că subsidiara sa lucrează la dezvoltarea unui potențial vaccin pentru COVID-19. Cantitatea pe care KBP ar urma să o producă este una impresionantă: producția ar putea ajunge la undeva între unul și trei milioane de doze în fiecare săptămână.

Subisdiara Brisish American Tobacco are caracter comercial. Totuși, efortul dezvoltării acestui vaccin, pentru noul virus, ar urma să fie, de fapt, o inițiativă non-profit.

Partea interesantă e că tehologia din spatele vaccinului are legătură, de fapt, cu felul în care BAT crește mai rapid planta de tutun. Potrivit companiei, procesul său de dezvoltare al vaccinului ar fi mai rapid și mai sigur  decât metodele convenționale.

Subisdiara Brisish American Tobacco ar putea crea un vaccin pentru COVID-19

„Dezvoltarea vaccinului este o muncă dificilă și complexă, dar credem că am făcut o descoperire semnificativă cu platforma noastră tehnologică pentru plantele de tutun și suntem pregătiți să lucrăm cu guvernele și cu toți actorii pentru a ajuta la câștigarea războiului împotriva COVID-19”, spune BAT.

Compania spune că a conlat o porțiune din secvența genetică a coronavirusului și a reușit să dezvolte un potențial antigen. Antigenul a fost apoi introdus în plantele de tutun pentru reproducere și, odată ce plantele au fost recoltate, antigenul a fost purificat. Noul potențial vaccin pentru COVID-19 este acum supus testării pre-clinice.

„Dacă testarea merge bine, BAT speră că, cu partenerii potriviți și sprijinul din partea agențiilor guvernamentale, între un milion și trei milioane doze de vaccin ar putea fi fabricate pe săptămână, începând din iunie”, a spus compania.

Sursa: the guardian