Următorul tău calculator va fi telefonul Motorola cu un ecran separat: schimbarea majoră din Android 11

Următorul tău calculator va fi telefonul Motorola cu un ecran separat: schimbarea majoră din Android 11

Tranziția la Android 11 pentru câteva dintre smartphone-urile Motorola se va reflecta în introducerea unui mod desktop, ca să-ți transformi telefonul într-un PC.

Departe de a fi prima companie care oferă o astfel de funcționalitate, în cadrul conferinței S888 – Powered Moto G, producătorul de mobile a dezvăluit faptul că lucrează la un mod desktop pentru terminalele sale. Ca referință, cei de la Samsung și Huawei au fost primii care au oferit așa ceva pe mobile lor, DeX fiind cel mai popular mecanism din acest spectru. Pe de altă parte, Motorola a făcut primul pas în această direcție în 2011, când a lansat primul Atrix, dacă îți mai aduci aminte.

Modul Desktop, cu un monitor, mouse și tastatură conectate la telefon, îți permite să faci multitasking autentic, să rulezi mai multe aplicații în ferestre diferite, să le redimensionezi, la fel ca pe un PC normal. Singura achiziție pe care trebuie să o faci, dacă ai deja un monitor, este un adaptor pe USB C compatibil cu DisplayPort Alt Mode pentru a scoate semnalul video din terminal, alimentându-l în același timp cu energie electrică.

Momentan, nu este foarte clar dacă această funcție va fi disponibilă și pe aparate Motorola care se află deja pe piață sau se va rezuma la gadgeturi viitoare. Din prezentare, funcționalitatea ilustrată în clipul de mai jos pare mai degrabă limitată la aparatele cu Android 11, decât la cele cu un super procesor. Pe de altă parte, nu este ca și cum Motorola își va actualiza prea multe terminale cu cea mai recentă versiune de Android.

Una peste alta, inițiativa este una lăudabilă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un spațiu mai mare de lucru pentru navigat pe internet, divertisment sau editat documente, dar nu-și permit sau nu vor să-și cumpere un laptop sau desktop.

Cei de la Motorola au detaliat și o funcție care îți permite să oglindești ecranul telefonului pe un PC folosind Remote Desktop Connection pe Windows 10, prin Wi-Fi sau USB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: