20 oct. 2017 | 18:37

Samsung îți poate transforma telefonul într-un desktop cu Linux

ACTUALITATE
Samsung îți poate transforma telefonul într-un desktop cu Linux

Telefoanele de top ale Samsung pot fi transformate în desktop-uri prin intermediul unui dock intitulat DeX, iar în curând vei putea rula Linux în acest mod.

Samsung este departe de a fi prima companie care visează la un viitor în care îți poți folosi smartphone-ul atât ca telefon, cât și ca desktop în momentul în care ajungi la birou. Diferența dintre tentativa sud coreenilor și a altor companii importante din tech este dată de puterea financiară. Din câte se pare, Samsung a făcut deja o investiție semnificativă în DeX și se pare că lucrează în continuare la eficientizarea mecanismului prin care telefonul mobil poate ține loc de desktop.

Samsung speră că vei avea mai multe motive să-ți folosești smartphone-ul ca PC, odată cu implementarea noului său proiect Linux on Galaxy. Aceasta este o platformă care, după cum îi spune și numele, te va ajuta să rulezi distribuții complete de Linux pe mobil. În acest fel, când îți vei conecta telefonul la un monitor, un mouse și o tastatură, nu vei mai fi limitat la rularea unor programe de mobil. Nu de alta, dar pe Linux găsești multe aplicații care te ajută să interacționezi cu fișiere Office sau proiecte de design, la fel ca pe Windows.

Va exista însă o limitare derivată din Linux on Galaxy. Prin acest articiu nu vei putea rula Ubuntu sau Debian, unele dintre cele mai populare distribuții. În schimb, va fi vorba de distribuții de Linux optimizare pentru procesoare ARM ce profită de același kernel precum platforma Android. Doar în acest fel va putea fi asigurată o performanță bună și o experiență plăcută de utilizare.

Până la această oră, lansarea Linux on Galaxy nu are încă o dată precisă de lansare, dar cei care au făcut investiția într-un dock DeX sau sunt curioși de noutățile Samsung pe marginea subiectului se pot înscrie pe site-ul companiei pentru a fi notificați.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele