Cum am învățat să folosesc Netflix mai inteligent și cum o poți face și tu

Cum am învățat să folosesc Netflix mai inteligent și cum o poți face și tu

Dacă încă nu te descurci pe Netflix și ai nevoie de informații în plus, ai în continuare tot ce trebuie să știi ca să vezi cum trebuie filme și seriale.

Platforma are destul de multe funcționalități, așa că e posibil să nu le știi chiar pe toate. Vom trece peste lucrurile de bază precum crearea unui cont sau setarea metodei de plată și vom trece direct la câteva funcționalități ale platformei de care poate nu știe chiar toată lumea.

În primul rând, ai posibilitatea să creeze profiluri special pentru copii. Dacă ai copii de 12 ani sau mai mici, poți crea un profil pentru ei, care va debloca o experiență specială, prin selectarea unor filme și seriale potrivite pentru vârsta lor. Accesează pagina „Gestionarea Profilurilor”, click „Mai Mult” în aplicație sau meniul din browser din partea dreaptă, apoi selectează „Adaugă Profil”, denumește profilul, selectează „Copii” și click „Continuă”.

O altă funcționalitatea care s-ar putea dovedi utilă pe Netflix este posibilitatea afișării doar a filmelor și serialelor care au subtitrare sau sunt dublate în limba română. Pentru asta, poți accesa adresa netflix.com/subtitles, de unde poți selecta acest lucru. Dacă te interesează să vezi care filme și seriale sunt și dublate în limba română, apasă pe săgeata în jos și selectează Audio, apoi din bara din dreapta selectează limba română.

Dacă nu mai știi la ce să te uiți pe platformă, ai la dispoziție secțiunea „Top 10” (pe pagina principală, însă există și secțiuni separate pentru filme și seriale) care te lasă să vezi care sunt cele mai urmărite producții din România în fiecare zi.

Cum să folosești Netflix mai inteligent: trucuri pe platformă

Poate nu știai, dar ai la dispoziție o serie de trucuri prin care să-ți faci viața ceva mai ușoară atunci când te uiți la conținut pe platformă.

Una dintre cele mai interesante este cea prin care poți folosi coduri care să-ți afișeze doar filmele sau serialele din categoria care te interesează. Pentru asta, va trebui să introduci în bara de căutări secvența: https://www.netflix.com/browse/genre/[cod]. În loc de cuvântul cod, vei introduce șirul de cifre care îți vor afișa titluri din categoria pe care vrei să o urmărești:

  • Vrei să râzi? Comedii TV – 10375
  • Vrei să vezi o producție epică? Filme premiate – 89844
  • Vrei să înveți ceva nou? Documentare – 6839
  • Vrei să petreci timp cu cei mici? Filme pentru copii și familie – 783

Poți vedea toată lista cu aceste coduri aici.

Poți, de asemenea, să-ți descarci un film sau un serial și să-l urmărești unde vrei. Poți face asta și de pe telefon, și de pe tabletă. Selectează titlul pe care vrei să îl descarci. În pagina pentru descriere, apasă pe iconița de Download (pentru seriale, simbolul apare lângă fiecare episod). În momentul în care titlul a fost complet descărcat, îl poți accesa din secțiunea My Downloads a aplicației. Smart Downloads pe telefon sau tabletă îi permite aplicației tale să descarce automat episoadele următoare. De exemplu, dacă ai descărcat trei episoade din Stranger Things și ai văzut unul dintre ele, aplicația îl va șterge automat și va descărca episodul 4 atunci când găsește Wi-Fi.

Ca să-ți fie mai ușor să ajungi la serialele sau filmele pe care crezi că vei vrea să le urmărești la un moment dat, îți poți construi propria listă pe Netflix. Adaugă titlul în „Lista Mea” pentru a-l urmări mai târziu. În aplicație, accesează titlul și apasă + pentru a adăuga în „Lista mea”. Pe site, mișcă mouse-ul peste titlu pentru a vedea opțiunea +. Lista va apărea ca o secțiune în aplicație sau poți să vizitezi Netflix.com/MyList într-un browser.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: