Cum vrea Netflix să reia producția de filme și seriale, ca să ai la ce să te uiți pe platformă

Cum vrea Netflix să reia producția de filme și seriale, ca să ai la ce să te uiți pe platformă

Netflix este una dintre companiile a cărei activități a fost afectată de pandemie, iar acum are planuri pentru a readuce lucrurile la normal.

Platforma de streaming avea în plan să producă o listă lungă de conținut anul acesta. Din cauza pandemiei, platourile de filmare s-au închis în luna martie. Acest lucru va cauza întârzieri pentru producții precum Stranger Things. De altfel, multe alte seriale de pe canalele tradiționale au fost afectate. Anatomia lui Grey, Supernatural, The Walking Dead sau The Flash, de exemplu, nu au putut să termine sezoanele în derulare pentru că filmările sau munca de post-producție nu au putut fi finalizate.

Acum, platforma are noi planuri prin care vrea să reia producția de filme și seriale de pe platformă.

„Deoarece spectacolele și filmele Netflix sunt realizate pe tot globul, începem să învățăm cum să reluăm din nou producția în ciuda crizei”, spune Ted Sarandos, chief content editor în cadrul companiei. „Există mii de [membri] ai echipei nerăbdători să se întoarcă la muncă și milioane de oameni se bazează pe divertismentul pe care aceștia îl produc”, a mai continuat acesta.

Cum sunt reluate producțiile Netflix

În cazul fimărilor de pe platou lucrurile vor sta diferit, pentru respectarea regulilor menite să împiedice răspândirea virusului. Ca într-un birou obișnuit, vorbim despre noi măsuri prin care se urmărește menținerea sub control a lucrurilor. Potrivit lui Ted Sarandos, schimbările care vor avea loc vor deveni, probabil, norma.

În Coreea de Sud, de exemplu, unde se filmează serialul Love Alarm, toți actorii și membrii echipajului au temperaturile verificate zilnic. Dacă cineva prezintă semne de infecție, producția este oprită.

Dezinfectatul pentru mâini, măștile și mănușile au devenit elemente nelipsite pe platourile de filmare Netflix. Actorii mănâncă prânzuri în cutie, în loc să se servească de la bufeturi. La fiecare câteva ore, distribuția și echipajul fac o pauză pentru a se spăla pe mâini și pentru a dezinfecta suprafețele. De asemenea make-up artiștii folosesc aplicatoare de unică folosință, iar dulapurile sunt curățate zilnic.

Domnul Sarandos a avertizat că scenele care implică mulțimi sau „momente intime” ar trebui să fie amânate până la relaxarea crizei. Este posibil ca scenariile să fie rescrise, sau producătorii ar trebui să folosească tehnologia pentru a recrea o scenă care altfel ar fi fost filmată în direct, a mai adăugat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: