Tratamentul IPS Pimen, subiect de scandal, din nou: ”Nu veți primi acest răspuns”

Tratamentul IPS Pimen, subiect de scandal, din nou: ”Nu veți primi acest răspuns”

După ce s-a numărat printre singurii bolnavi de coronavirus din România transportați cu elicopterul, IPS Pimen se pare că are parte de tratament preferințial la Matei Balș, în capitală.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților are 90 de ani și, de aproximativ două săptămâni beneficiază de tratament pentru Covid-19 la Institutul Matei Balș din Capitală. El a fost transportat cu elicopterul de la Suceava, în contextul în care municipiul și localitățile limitrofe se aflau în carantină. Setul respectiv de circumstanțe a pus multă presiune pe Biserica Ortodoxă Română în mediul online.

Acum, se pare că influența BOR în România se exinde și la tratamentul de care beneficiază IPS Pimen la spital. La cei 90 de ani ai săi, se numără printre primii și singurii români infectați cu coronavirus care este tratat cu plasmă recoltată de la pacienți vindecați. Ca referință, acea plasmă conține anticorpi care ar trebui să faciliteze vindecarea de infecția cu Covid-19. Informația cu pricina a fost obținută de reporterii Hotnews.ro.

În momentul în care au încercat să confirme informația pe canale oficiale, de la Grupul de Comunicare Strategică și de la managerul Institutului Matei Balș, jurnaliștii Hotnews au fost întâmpinați cu un val semnificativ de agresivitate verbală.

„Nu veți primi acest raspuns pentru că nu este pentru media. Decizia terapeutică aparține medicului curant și nu media. Încetați să mai chestionați deciziile terapeutice. Lăsați doctorii să-și facă treaba! Stop Stop Stop mesajelor cu iz medical! Jenant!”, le-a spus Adrian Streinu Cercel reporterilor, când a fost întrebat de tratamentul de care beneficiază Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. ”Vă rog să respectăm drepturile pacientului, oricine ar fi acesta, conform GDPR. Toti pacienții eligibili vor primi ajutorul nostru necondiționat. Voi opri aici această conversație, vă mulțumesc pentru întelegere, o seara bună.”, a continuat managerul Institutului Matei Balș.

De partea cealaltă a baricadei, conștientizând că acest set de circumstanțe reprezintă un subiect de scandal, Grupul de Comunicare strategică a promis că va reveni cu informații legate de numărul exact de pacienți români care sunt tratați cu plasmă de la pacienți vindecați pe teritoriul țării noastre.