13 oct. 2020 | 09:30

Top 10 cele mai rapide telefoane ale momentului: de multe dintre ele nu ai auzit niciodată

ACTUALITATE
Top 10 cele mai rapide telefoane ale momentului: de multe dintre ele nu ai auzit niciodată

În fiecare lună, creatorii AnTuTu, popularul benchmark pentru mobile, publică un top 10 cele mai rapide telefoane, ca să ai o referință în ceea ce privește modelele de top.

Cu câteva zile înainte de mijlocul lunii octombrie, cei de la AnTuTu au publicat noua ediție a clasamentului cu cele mai performante terminalele din piață. Ca de obicei, acest top 10 include doar telefoane disponibile comercial, fără prototipuri sau aparate anunțate oficial pe care nu le poți cumpăra încă.

În același timp, include totuși modele pe care nu le poți achiziționa prin mijloace oficiale în fiecare colț al mapamondului. De multe dintre ele, probabil că nu ai auzit niciodată. Ca un detaliu suplimentar, fiecare valoare numerică din clasament a fost obținută printr-o medie aritmetică între peste 1000 de teste realizat în AnTuTu V8 între 1 și 30 septembrie 2020, pe parcursul lunii trecute.

Liderul din această lună este IQOO 5 Pro cu 663.752 de puncte obținute în benchmark-ul AnTuTu. Poziția a doua este ocupată de versiunea standard a aceluiași gadget, cu 662.165. Locul trei în topul pe luna trecută este ocupat de cel mai sprinten gadget din portofoliul celor de la Xiaomi. Mi 10 Ultra a obținut 648.624 de puncte.

Ambele terminale IQOO utilizează la interior un Snapdragon 865 de la Qualcomm cu o cantitate foarte generoasă de 12GB LPDDR5 RAM. Mediul de stocare de 256GB este de asemenea foarte rapid, UFS 3.1. Aceste detalii combinate cu mecanisme de overclocking și optimizări software din partea inginerilor companiei chinezești a plasat noile IQOO 5 deasupra concurenței.

Dincolo de liderii menționați mai sus, toate celelalte terminale din top utilizează un Snadragon 865, cu excepția Lenovo Legion Pro și Rog Phone 3. Acestea din urmă sunt construite în jurul mai recentului Snapdragon 865 Plus.

Top 10 cele mai bune telefoanePe zona de mainstream, cele mai noi și mai rapide telefoane pe care și le cumpără majoritatea oamenilor, gadgeturile Redmi au făcut o figură bună. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, Redmi 10X Pro 5G și Redmi 10X 5G conduc topul din această săptămână. Ambele utilizează procesorul MediaTek Dimensity 820, mai sprinten decât soluțiile Snapdragon și Kirin.

top 10 telefoane mainstream

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele