20 aug. 2020 | 08:00

Primul smartphone BMW este pentru fanii adevărați și sunt multe motive să-l îndrăgești

ACTUALITATE
Primul smartphone BMW este pentru fanii adevărați și sunt multe motive să-l îndrăgești

În ziua de azi, tot mai multe companii producătoare de mobile își asociază brandul cu mașini sport. Astfel, îți poți cumpăra un telefon Lamborghini, Ferrari sau Porsche. Până acum însă, nu ai putut cumpăra un Android realizat în colaborare cu BMW.

Un brand din ce în ce mai important pe piața din China a dezvăluit noua sa serie de mobile de top, IQOO 5 și inevitabilul IQOO 5 Pro. Ambele utilizează un procesor Snapdragon 865, se încarcă incredibil de repede și se ascund în spatele unui panou cu o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Motivul pentru care noile mobile de la IQOO vor intra în istorie ține însă de parteneriatul cu nemții de la BMW. Mai precis, dacă vei opta pentru versiunea Pro, aceasta va avea un finisaj desprins din BMW M Motorsport. Achiziționabil în două variante, în funcție de cea care te încântă, poți opta pentru un spate ”carbon black” inspirat de textura fibrei de carbon sau un spate din piele albă cu accentele roșu/albastre pe care le-am asociat cu modelele clasice de BMW.Telefon bmw iqoo 5 pro

Dincolo de detaliile exterioare, IQOO 5 și IQOO 5 Pro au foarte multe în comun. Modelul Pro se încarcă cu până la 120W și are pe spate o cameră perispcopică, dar amândouă se ascund în spatele unui panou AMOLED cu o putere luminoasă maximă de 1200 niți. Nu este exclus să apară și versiuni mai ieftine de IQOO 5 Pro, dar nu pare să se întâmple prea curând acest lucru. Partea de procesare este asistată de 8 sau 12GB RAM LPDDR5, în timp spațiul de stocare este de 128 sau 256GB UFS 3.1

În rest, IQOO 5 are o cameră principală de 50 de megapixeli de la Samsung, aceeași cu cea pe care o găsești în Vivo x50 Pro.+ Nu lipsește stabilizarea optică  de imagine pentru fotografii memorabile din vacanță în format ultrawide sau portrait.

Pentru încărcarea rapidă cu încărcătorul din cutie, IQOO 5 Pro își promite să ducă acumulatorul de 5000 de la 0 la 100% în doar 15 minute, după ce a ajuns la 50% în cinci minute. IQOO 5 are un acumulator de 4500 mAh și se încarcă în doar 50 de minute de la 0 la 100%. Ambele telefoane rulează Android 10.

Prețul de achiziție pentru IQOO 5 este de 576 de dolari și sare până la 662 de dolari, în funcție configurația hardware. IQOO 5 Pro are un preț de 720 de dolari sau 790 de dolari, în funcție de finisaj și combinația de RAM și spațiu de stocare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele