Toate camerele Nikon sunt vizate: vestea la care nu se aștepta nimeni, confirmată de producător

Toate camerele Nikon sunt vizate: vestea la care nu se aștepta nimeni, confirmată de producător

Camerele Nikon sunt unele dintre cele mai populare din lume, iar producătorul japonez a decis să ofere tuturor posesorilor o funcționalitate complet nouă, peste noapte.

În ultimul an, s-a creat un trend printre producătorii de camere foto/video. Prin intermediul a diverse aplicații software, multe DSLR-uri, camere mirrorless sau compacte de tip point-and-shoot s-au transformat în instrumente de videochat. Cu alte cuvinte, dacă ai o cameră Olympus, de exemplu, o poți folosi ca pe o cameră web în următoarea ta ședință pe Zoom.

Cea mai recentă companie care a intrat în această ”horă” este Nikon care a decis de curând să te lase să folosești camerele sale sub form de webcam-uri high end. Noua funcționalitate este activată printr-un instrument software intitulat Webcam Utility Software. Cu alte cuvinte, nu este nevoie de vreo actualizare adusă firmware-ului camerei sau alte proces complex.

Dacă ai o cameră Canon, Sony sau Olympus aveai deja acces la această funcționalitate, având în vedere că videoconferințele au devenit din ce în ce mai comune în perioada pandemiei de Covid-19.

Revenind însă la Webcam Utility Sofware, progrămelul este disponibil atât pentru Windows 10, descărcabil de aici, cât și pentru utilizatorii de sisteme Apple cu macOS, descărcabil de aici. În mod previzibil, dincolo de conferințe, Nikon îți recomandă să-ți folosești camera DSLR și pentru livestreaming, dacă vrei să devii vedetă pe YouTube, Twitch sau altă platformă similară.

În teorie, exista deja un instrument software creat de terți care debloca această funcționalitate, dar soluția creată de Nikon este compatibilă cu semnificativ mai multe modele de camere din portofoliul gigantului japonez. La momentul redactării acestui material, lista include Z 7II, Z 7, Z 6II, Z 6, Z 5, Z 50, D6, D5, D850, D810, D780, D750, D500, D7500, D7200, D5600, D5500, D5300 și D3500. Japonezii au ținut să menționeze că, de acum înainte, noua aplicație va fi compatibilă și cu modele viitoare de camere Nikon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: