Televizoarele nu vor mai fi la fel: primul TV transparent desființează tot ce știi. Cât costă

După ce au început să facă legea în domeniul telefoanelor mobile, cei de la Xiaomi s-au gândit să revoluționeze televizoarele. Gadgetul din imaginile alăturate va intra în istorie ca fiind primul TV transparent disponibil comercial.

Se lucrează de mult timp la panou transparent și s-au făcut progrese importante în ultimii ani în acest domeniu. Nu te-ai fi așteptat însă ca tehnologia să fi progresat atât de mult încât să o vezi integrată într-un TV cu diagonala de 55 inci. Din fericire pentru amatorii de creații SF, Xiaomi a dezvăluit aseară primul TV cu un panou transparent.

Mi-TV-LUX-OLED-Transparent-Edition_015-1024x576

În mod realist, nu știu la ce m-ar ajuta un astfel de ecran, dar este cu siguranță revoluționar. Intitulat Mi TV Lux OLED Transparent Edition, când TV-ul este închis, pare o bucată de sticlă obișnuită, cât se poate de transparentă. Când îl pornești, conform declarațiilor oficiale, imaginile pare să plutească în aer.

Mi-TV-LUX-OLED-Transparent-Edition_013-1024x576

La capitolul specificații, Xiaomi Mi TV Lux OLED Transparent Edition folosește un panou OLED transparent de 55 de inci. Acesta din urmă are mari șanse să fie produs de LG și să aibă numele de cod 55EW5TF-A. Asocierea se bazează pe faptul că ambele au o rată de reîmprospătare de 120Hz, o profunzime de culoare de 10 biți și un timp de răspuns de 1 milisecundă. Contrastul este specificat la 150.000:1 și este capabil să afișeze 93% din spectrul DCI-P3. Partea de electronică este integrată în bază, dar nici aceea nu pare să fie foarte mare.

Nu este foarte clar dacă va ajunge vreodată în afara Chinei pe canale oficiale, dar prețul de achiziție pentru el va fi de 7200 de dolari și va fi disponibil începând cu 16 august.

Dincolo de imaginile de marketing, noul TV de la Xiaomi pare să fie la fel de spectaculos și în lumea reală. Cei de la Engadget au fost la evenimentul de lansare și au imortalizat fotografia de mai jos pentru a-i ilustra gradul spectaculos de transparență.

Xiaomi Mi TV LUX Oled
Engadget

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI