5 opțiuni care fac din Telegram un serviciu mai util decât Whatsapp

5 opțiuni care fac din Telegram un serviciu mai util decât Whatsapp

E posibil să nu fi auzit de Telegram, însă pentru mulți este un serviciu de mesagerie mult mai util decât cea mai populară platformă de acest gen, WhatsApp.

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații din lume, însă există una care oferă cam același tip se servicii care ți-ar putea fi mai utilă. Este vorba despre Telegram, o platformă destul de populară și ea, care oferă servicii de mesagerie atât pe Android și iOS, cât și pe Windows, MacOS sau Linux.

Aplicația este bazată pe cloud și spune că pune pe primul loc  securitatea și viteza. A fost lansată în 2003 și are aproximativ 200 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

5 opțiuni care fac din Telegram un serviciu mai util decât Whatsapp

1. Stocare nelimitată

Telegram îți oferă stocare nelimitată, ceea ce înseamnă că toate mesajele, imaginile, documentele și orice fișier trimis sau primit pe chat va fi salvat în cloud. Astfel, vei avea acces la acestea pe o perioadă nedeterminată. Te poți deconecta și conecta de oricâte ori ai nevoie, de pe oricâte dispozitive, fără să te îngrijorezi că vei pierde date

2. Chat secret

Pe Telegram, datele sunt criptate pe server. Totuși, există și opțiunea de chat secret, în cazul căruia mesajele sunt criptate end to end, pentru a-ți oferi intimitate completă. De asemenea, poți seta și o perioadă după care vrei ca mesajele dintr-un anumit chat să se șteargă. Trebuie doar să setezi o oră, iar mesajele se vor șterge automat

3. Utilizatori din împrejurimi

Spre deosebire de WhatsApp, Telegram îți permite să vezi utilizatorii din jurul tău. Compania spune că acest lucru este util în special atunci când mai mulți oameni se întâlnesc. Trebuie doar să selectezi opțiunea, iar aplicația va scana oamenii din jurul tău și-ți va oferi o listă cu profilurile lor.

4. Capacitate mai mare pentru grupuri

Fiecare grup pe care îl creezi pe Telegram poate suporta o cantitate uriașă de utilizatori, de până la 200.000. De cealaltă parte, limita la WhatsApp e de 256 de persoane. Ca să-ți fie mai ușor să comunici într-un grup atât de mare, Telegram permite folosirea opțiunilor precum: reply la un anumit mesaje, menționări de persoane și hashtag-uri.

5. Canale

Telegram mai oferă ceva ce nu există pe WhatsApp, și anume canale de comunicare. Acestea sunt, de fapt, instrumente prin care poți să transmiți mesaje publice către mai multă lume. Au un număr nelimitat de membri. Atunci când postezi un mesaj pe un canal, acesta nu este semnat cu numele și fotografia ta de profil, ci cu numele canalului, pentru un plus de intimitate.

Citește și: