iPhone 12 ar putea veni cu o funcție așteptată de toți utilizatorii

iPhone 12 ar putea veni cu o funcție așteptată de toți utilizatorii

iPhone 12 ar putea veni cu o funcție pe care puține telefoane din ziua de azi o au, însă tehnologia disponibilă acum e departe de a fi perfectă.

Marți, 3 decembrie, Qualcomm a anunțat a doua versiune a senzorului său ultrasonic de amprentă de sub display. Acesta se numește 3D Sonic Max și promite să rezolve toate problemele pe care versiunea originală, 3D Sonic Sensor, le-a avut.

Qualcomm susține că a reparat toate neregulile de care utilizatorii Galaxy S10 și Note 10 s-au plâns când l-au folosit pe dispozitive.

Cele mai mult zvonuri spun că unul dintre producătorii de telefoane interesați de noua tehnologie ar fi chiar Apple. Astfel, următorul model al companiei, iPhone 12, ar putea veni cu o nouă măsură de securitate: un senzor de amprentă in-display.

În timp ce 3D Sonic Sensor măsura 4mm x 9 mm, noua versiune are dimensiuni de 20mm x 30mm. Este 17 ori mai mare decât primul. Acest lucru nu ar permite doar o mai bună poziționare a degetului, ci te lasă să scanezi două degete în același timp. Acest lucru ar putea fi o măsură mai bună de securitate pentru telefonul tău.

De ce senzorul de amprentă in-display de pe iPhone 12 ar putea să dezamăgească

Apple a renunțat să mai introducă Touch ID pe ultimele sale modele de iPhone. În schimb, utilziatorii au trebuit să se mulțumească cu tehnologia Face ID pentru a-și debloca telefoanele. Iar pentru că Apple nu va reveni la butoanele Home de la baza telefonului și nici nu va pune un scanner pe spate, singura opțiune pentru reintroducerea Touch ID ar fi plasarea unui scanner de amprentă in-display. Iar senzorul de la Qualcomm ar putea fi opțiunea ideală.

Potrivit Economic Daily News, Apple a aranjat să se întâlnească cu GIS, un producător taiwanez, pentru a discuta despre posibilitatea unui iPhone cu un scanner de amprente in-display. Astfel, Apple ar putea folosi senzorul de la Qualcomm, iar GIS ar furniza componentele.

Totuși, dacă e să iei în considerare problemele pe care prima versiune a acestuia a avut-o pe telefoanele Samsung, nu există nicio garanție că 3D Sonic Max nu ar putea veni cu probleme similare pe viitorul telefon Apple, iPhone 12.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: