Trucuri iCloud: cum administrezi datele din cloud și eliberezi spațiu

Fiecare dispozitiv Apple vine cu acces gratuit la iCloud. Inițial spațiul este limitat, dar dacă înțelegi cum să profiți la maxim de el, s-ar putea să-ți fie suficient.

Am detaliat în mai multe articole faptul că nu sunt de acord cu modul în care Apple îți oferă acces la spațiu pe iCloud. În contextul în care comercializezi telefoane de 1000 de euro, mi se pare penibil să-ți ceară un euro pe lună pentru 50GB de spațiu în cloud, ca să-ți faci liniștit un backup. Aceasta este însă altă discuție.

Pe ce vreau să insist sunt însă instrumentele pe care Apple ți le pune la dispoziție pentru a-ți defini cu precizie elvețiană datele care ajung în cloud sau se duc într-un backup. În continuare nu primești un mesaj foarte sugestiv în momentul în care nu mai ai spațiu în iCloud, dar cu un pic de răbdare, îți poți face în continuare backup la datele foarte importante.

Singura problemă poate fi derivată din realizarea unor copii de siguranță pentru poze. Dacă nu vrei să le dai bani celor de la Apple pe spațiu în cloud, îți recomand să folosești Google Photos. Ai spațiu nelimitat în cloud pentru fotografii de până la 16 megapixei, iar procesul de backup este automatizat, după ce ți-ai descărcat aplicația gratuită omonimă din Apple AppStore.

Revenind însă la iCloud, există două aspecte importante cu care merită să interacționezi. În acest scop, intră în Configurări pe iPhone, fă un tap pe numele tău din partea de sus a ecranului și intră la secțiunea iCloud. În partea de jos a ecranului, poți debifa datele pe care nu le vrei salvate în cloud, începând cu pozele. Un pic mai jos, poți debifa și alte aplicații care ți-au pus informații la păstrate în ”norișorul” Apple.

Dacă faci un tap pe Administrare stocare în partea de sus a ecranului, poți șterge datele programelor tale care au informații în iCloud și vei vedea în timp real cât spațiu câștigi. Dacă faci un tap pe Backup-uri și alegi dispozitivul pe care îl folosești din lista de echipamente, poți bifa și debifa informațiile pe care le dorești în următorul backup ce se va realiza automat când iPhone-ul este conectat la priză și la rețeaua Wi-Fi din casă. Toate modificările intră în vigoare în timp real.

11:46 26.05.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video