Telefonul mai scump decât iPhone 11 Pro și Samsung S20 Ultra: ce face noul Sony

Telefonul mai scump decât iPhone 11 Pro și Samsung S20 Ultra: ce face noul Sony

Nu sunt sigur dacă iPhone X este de vină pentru faptul că telefoanele de top au ajuns să depășească 1000 de dolari, dar cel mai nou terminal de top de la Sony are un preț exorbitant.

Deși divizia de mobile a Sony nu a mai scos de câțiva ani un terminal care să rupă gura târgului și să facă valuri în piață, gigantul japonez se pare că nu se dă bătut. Din acest motiv, a dezvăluit un smartphone al cărui preț de pornire este de 1200 de dolari, mai mult decât concurența de la Apple sau Samsung.

Nu-mi dau seama exact cărui public i se adresează noul Sony Xperia 1 II, dar este clar că japonezii au încercat să integreze tot ce au mai bun pentru a justifica prețul peste medie. Acesta vine cu abilități impresionante pe partea de captură foto, conectivitate 5G și un panou 4K HDR, printre puținele din piață.

Deși a fost anunțat acum, Xperia 1 II va fi livrat începând cu 24 iulie. Precomenzile încep odată cu 1 iunie, iar dacă te arunci la o achiziție înainte de 28 iunie, te bucuri de un cadou foarte generos, o pereche de căști in-ear complet wireless, Sony WF-1000XM3, al căror preț de achiziție este de aproximativ 230 de dolari.

Revenind însă la Xperia 1 II, terminalul este construit în jurul unui panou OLED 4K HDR de 6,5 inci cu un raport de aspect de 21:9. Pe spate, are trei camere principale de 12 megapixeli cu capturi în mod wide, ultrawide și zoom. Poate imortaliza până la 20 de fotografii în rafală cu autofocus și auto-expunere. Poate urmări ochii animelelor și persoanelor pentru a nu rata cadrul perfect de fiecare dată.

Partea de procesare este asigurată de un Snapdragon 865 de la Qualcomm, are un acumulator de 4000 mAh și o foarte rară mufă de căști de 3,5mm. Terminalul va fi compatibil cu rețelele 5G din Europa, iar dacă ai un DSLR de la Sony, va funcționa ca ecran de preview pentru modelele recente.