Din cauza coronavirus, o altă conferință globală, în pericol: anunțul facut de Sony și Facebook despre GDC

Din cauza coronavirus, o altă conferință globală, în pericol: anunțul facut de Sony și Facebook despre GDC

În urmă cu câteva săptămâni, s-a anulat ediția din acest an a Mobile World Congress la Barcelona. GDC sau Gaming Developers Conference se află într-o situație similară.

În teorie, ediția din acest an a Gaming Developers Conference ar fi trebuit să se țină între 16 și 20 martie 2020 la San Francisco. Din cauza numărului foarte mare de persoane care ar fi trebuit să se reunească acolo din fiecare colț al mapamondului, mai multe companii importante au anunțat că vor lipsi de la eveniment. Primele nume de pe lista sunt Sony și Facebook, doi giganți cu planuri mari în 2020 de piața de gaming.

Cea mai nouă victimă a virusului COVID-19 sau coronavirus ar putea fi una dintre cele mai importante conferințe de gaming de pe mapamond. Facebook a anunțat printr-un comunicat oficial că nu va fi prezentă la Gaming Developers Conference în acest an din cauza riscului de infecție cu boala provenită din China. Nu vor exista standuri Facebook și Oculus la fața locului, iar compania condusă de Zuckerberg și-a avertizat și angajații să nu se ducă la conferință.

Mesajul celei mai mari rețele sociale a fost cât se poate de clar. ”Din grijă pentru sănătatea și siguranța angajaților, partenerilor noștri dezvoltatori și a comunității GDC, Facebook nu va fi prezentă la ediția din acest an a Game Developer Conference din cauza riscului de sănătatea publică în creștere legat de COVID-19. Plănuim în continuare să împărtășim cu voi anunțurile atractive pe care le aveam plănuite pentru eveniment prin clipuri video, sesiuni Q&A online și multe altele. De asemenea, plănuim să organizăm întâlniri cu partenerii de la GDC de la distanță în următoarele săptămâni.”, se arată în comunicatul Facebook.

După Facebook, Sony a făcut un anunț similar legat de GDC și se pare că noutățile legate de PlayStation vor fi distribuite exclusiv online, prin clipuri pe YouTube.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: