24 feb. 2020 | 14:31

Telefonul chinezesc Realme e alternativa mai ieftină la Samsung și Huawei

ACTUALITATE
Telefonul chinezesc Realme e alternativa mai ieftină la Samsung și Huawei

Huawei încă are de anunțat seria P40, dar Samsung are deja lansată seria Galaxy S20. Între cele două lansări, chinezii de la Realme au prezentat un telefon care livrează excelent la unele capitole. Unul dintre ele este prețul mic.

Realme poate ți-e sau nu familiară, dar la bază stau capacitatea de producție a Oppo și OnePlus. Acest brand separat, care livrează telefoane cu specificații bune și preț mic, tocmai a anunțat un model nou: X50 Pro.

X50 Pro de la Realme mizează, înainte de toate, pe încărcare rapidă: 65 wați. Se numește SuperDart și, ei bine, de la zero la 100% încarci pe fir în 35 de minute. Apoi, are un ecran de 6,44 inci Full HD+ cu rată de refresh 90 Hz (ca OnePlus 7T) și certificat HDR10+.

Folosește un procesor de ultimă generație Qualcomm Snapdragon 865, 6 sau 8 GB memorie RAM cu 128 GB stocare sau 12 GB RAM cu 256 GB stocare. Pe spate are o cameră de 64 megapixeli (wide) principală, una de 12 MP telefoto cu 5x zoom hibrid și una de 8 MP ultrawide. Un senzor de 2 MP doar alb-negru e folosit pentru măsurarea adâncimii de câmp.

De ce ar fi telefonul Realme alternativă la Samsung sau Huawei?

realme x50 pro 5g

Telefonul Realme X50 Pro a fost anunțat pentru piața din India la un preț de pornire de 488 euro (aproximativ). Cea mai scumpă versiune ajunge la 580 euro. Cel mai probabil în Europa va ajunge la aproximativ 600 de euro, dar ideea e că telefonul este la jumătate de preț față de Samsung S20. Și cum Huawei P40 Pro, dacă e menținută strategia de până acum, are un hardware bun, nu va avea un preț de sub 1.000 de euro.

Realme mizează și pe 5G, are o versiune pentru noul standard, are o baterie de 4.200 mAh pe X50 Pro și o cameră de 32 MP pentru selfie. Practic, telefonul este ceea ce te-ai aștepta de la un brand de tipul acesta creat de OnePlus și Oppo ca să câștige cotă de piață.

Ca sistem de operare folosește Android 10 cu interfața RealmeUI. E, dacă vrei să te raportezi așa la acest telefon, și o alternativă la Poco X2.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele