Chinezii de la Xiaomi promit telefonul ieftin și bun. Ce oferă Poco X2?

Chinezii de la Xiaomi promit telefonul ieftin și bun. Ce oferă Poco X2?

De anul acesta, Pocophone a devenit un brand: Poco. Iar Xiaomi vrea să iasă cumva în fața Samsung S20 și Huawei P40 cu modelul Poco X2. Promisiunile sunt mari, dar n-ar trebui să te mire, dat fiind că e vorba de Xiaomi.

Pocophone a fost un succes atât de mare pentru Xiaomi, încât a creat brandul Poco. Astfel, va vinde telefoane ieftine care nu-s legate direct de numele companiei mari. Poco X2 e telefonul promis pentru 4 februarie și are câteva caracteristici care l-ar scoate în evidență.

Poco X2 va avea sigur un ecran cu rată de refresh 120 Hz. Totodată, avea un senzor de 64 megapixeli de la Sony pentru camera foto. Ar mai avea și un sistem de răcire a procesorului, dar și-o baterie mare.

Cât ar costa Poco X2 de la Xiaomi?

Dat fiind că vorbim de un brand pentru telefoane ieftine, X2 nu ar fi cel mai costisitor telefon pe care o să-l vezi anul acesta. În comparație cu Samsung S20, de exemplu, care ar avea, de asemenea, ecran de 120 Hz, Poco X2 ar avea un preț de sub 600 dolari (sau euro, în Europa).

Acesta telefon e gândit să concureze cu modelele Galaxy A de la Samsung sau cu versiuni Lite de la Huawei. Totodată, e o alternativă și la branduri precum Honor sau Realme (Oppo).

Februarie va fi însă o lună și mai interesantă datorită Samsung S20. Spre deosebire de Poco X2, seria pregătită de Samsung e una premium cu modelul Ultra care să domine tot ce va fi lansat în următoarele luni. Are toate șansele să fie telefonul cu cea mai bună cameră, dar și cel mai performant ecran.

Samsung își prezintă telefoanele pe 11 februarie, iar prețurile ar fi între 900 și 1.300 de euro, de la cel mai ieftin la cel mai scump model. În martie, Huawei ar lansa P40 Pro.

Sursa: GSMArena