Realme este cel mai nou brand de telefoane de care nu ai auzit încă

Realme este cel mai nou brand de telefoane de care nu ai auzit încă

Huawei are Honor, Xiaomi are Black Shark, iar Oppo tocmai și-a lansat propriul brand standalone de smartphone-uri intitulat Realme.

Mai mulți producători de mobile din China au făcut eforturi pentru lansarea unor produse cu specificații decente și prețuri accesibile. Cele mai multe dintre ele provin de la branduri populare, de care ai auzit în trecut. Există însă și excepții de la regulă. Realme s-ar putea să fie cel mai recent creator de terminale mobile care va reuși să devină relevant într-un timp relativ scurt.

Din motive greu de înțeles, Oppo și-a creat un brand independent intitulat Realme. Acesta pare să fie destinat în prima parte a existenței sale pentru piața din India, deși în viitor s-ar putea extinde către alte colțuri ale lumii. Simplu și eficient, primul telefon lansat sub acest brand poartă numele Realme 1. La o privire mai atentă, aceasta este doar o reinventare a telefonului Oppo A3, dar asta nu e nepărat un lucru rău.

În materialele de promovare pentru noul aparat, producătorul atacă în mod direct aspectul exterior de la Redmi 5A. În imaginea de mai sus, în stânga, smartphone-ul Xiaomi are asociat conceptul de design generic, obișnuit. ”Oare toate telefoanele accesibile trebuie să arate la fel?”

În contrast cu aspectul tradițional al carcaselor de mobile, Realme 1 are pe spate niște planuri tăiate într-o manieră crativă. Dintr-un punct de vedere, îm aduce aminte de clasicul HTC Touch Diamond lansat în 2008.

În orice caz, noul smartphone arată bine, deși pare să fie accesibil doar cu o carcasă de culoare neagră. Partea din față incorporează tradiționalul breton împerecheat cu o margine inexistentă pe trei dintre cele patru margini. La interior, ascunde un chipset Helio P60.

Prețul de achiziție pentru Realme 1 de la Oppo este aproximativ 290 de euro. Va fi interesant să vedem dacă va împrumuta și finisajele adiționale cu care poate fi cumpărat Oppo A3 – argintiu, roz și roșu.