Cea mai neobișnuită metodă prin care poliția spaniolă se asigură că oamenii stau în carantină

Cea mai neobișnuită metodă prin care poliția spaniolă se asigură că oamenii stau în carantină
Sursa foto: Ricardo Gomez Angel / Unsplash

Spania este cea mai afectată țară din Europa de noua epidemie, așa că măsurile pentru limitarea răspândirii virusului, precum carantina, sunt necesare.

Pentru a se asigura că oamenii stau, într-adevăr, în interiorul locuințelor, poliția din Spania s-a orientat către unele modalități moderne (dar și neobișnuite) prin care să facă acest lucru. Astfel, ofițerii din Madrid au început să se folosească de drone pentru a-i avertiza pe oamenii care încă umblă pe străzile capitalei să se retragă spre case pe durata carantinei.

Măsura a fost anunțată și pe pagina de Twitter a poliției municipale, unde există și o demonstrație video a folosirii dronelor pentru carantina din Spania.

În videoclip poți observa un ofițer de poliție spaniol care avertizează cetățenii să iasă din casă doar atunci când este absolut necesar, în timpul carantinei anunțate de oficiali.

Carantina din Spania, menținută cu ajutorul dronelor

„Nu vom ezita să folosim toate măsurile pe care le avem la dispoziție pentru a avea grijă de siguranța ta și a tuturor, deși unii dintre voi faceți acest lucru dificil”, menționează poliția în postarea de pe Twitter.

Din acest motiv, poliția recurge și la drone. Folosirea acestora în ceea ce privește carantina este utilă mai ales pentru evitarea contactului direct a ofițerilor de poliție cu cetățenii spanioli care nu respectă regulile, evitând astfel răspândirea virusului.

În prezent, locuitorii statului spaniol au permisiunea de a părăsi locuinţele numai pentru a merge la serviciu, la farmacii sau la spital. Numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus în Spania a ajuns la peste 9.000 și s-au înregistrat până acum peste 300 de morți în stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: