PlayStation 5 o să fie un succes. Aceste cifre îți arată de ce

PlayStation 5 o să fie un succes. Aceste cifre îți arată de ce

Sony se pregătește, anul acesta, de lansarea PlayStation 5 – noua consolă a companiei. Până atunci, însă, se uită un pic în urmă. Iar premisele sunt dintre cele mai bune.

PlayStation 5, noua consolă de la Sony, urmează să fie lansată la sfârșitul anului. Vine în decembrie, numai bine pentru perioada sărbătorilor. E așteptată de fanii jocurilor din toată lumea, iar japonezii s-ar putea să dea lovitura.

Se duce o luptă acerbă în această zonă pentru că și Microsoft a anunțat lansarea noii console. Se numește Microsoft Xbox Series X și vine tot anul acesta.

Dar, la cum stau lucrurile în piață, Sony pare că are un avantaj. Iată de ce.

De ce PlayStation 5 ar putea fi un succes imens

Pe partea de hardware, anul trecut, cea mai bună consolă de gaming a fost declarată Nintendo Switch. Dar în ultimii 10 ani, Sony a dat tonul. În ultimul deceniu, PlayStation 4 a fost cea mai bine vândută consolă de gaming.

În cifre, lucrurile arată extrem de bine pentru Sony. În ultimii 10 ani, au vândut nu mai puțin de 106 milioane de console PS4, fiind pe primul loc la acest capitol, în fața Nintendo Wii și PlayStation 3.

Apetitul pentru console s-a mai domolit în 2019, odată ce Sony și Microsoft au anunțat lansarea noilor generații. Consumatorii le așteaptă pe acestea, preferă să cumpere noile modele decât cele care au deja câțiva ani de când au fost lansate pe piață. Mai mult, și piața jocurilor e în așteptare. Anul trecut, în afară de Red Dead Redemption 2, nu prea au fost lansări care să rupă gura târgului.

Succesul pe care l-a avut PS4 îi face pe mulți analiști să creadă că și PlayStation 5 se va vinde la fel de bine. Despre specificațiile noii console PlayStation 5, am scris AICI.

Iată un top al celor mai bine vândute jocuri ale anului 2019:

 1. Call of Duty: Modern Warfare 2019
 2. NBA 2K20
 3. Madden NFL 20
 4. Borderlands 3
 5. Mortal Kombat 11
 6. Star Wars Jedi: Fallen Order
 7. Super Smash Bros. Ultimate
 8. Kingdom Hearts III
 9. Tom Clancy’s The Division 2
 10. Mario Kart 8
 11. Grand Theft Auto V
 12. Red Dead Redemption II
 13. Minecraft
 14. FIFA 20
 15. Anthem
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: