Clipul video care-ți arată cât de performantă va fi consola PlayStation 5

Clipul video care-ți arată cât de performantă va fi consola PlayStation 5

Viitoarea consolă Sony va fi una performantă, iar acum poți vedea care este diferența dintre PlayStation 5 și PS4 Pro în acest clip video.

Mark Cerny, arhitectul șef pentru viitoarea consolă Sony, a făcut primele dezvăluiri legate de viitorul PlayStation (nu l-a numit PS5) pe la mijlocul lunii aprilie. Consola ar fi mult mai performantă decât PS4 Pro, ar suporta Ray Tracing și rezoluții 8K, dar ar veni la pachet și cu un nou SSD ce ar fi capabil să încarce jocurile foarte rapid.

Cerny a vorbit vag despre noua consolă, dar a dat de înțeles că va fi un pas important în față, în comparație cu generația actuală. Un aspect interesant prezentat atunci a fost adăugarea acelui tip de SSD (mai performant decât orice există acum pe piață) ce ar face ca jocurile să se încarce mult mai repede și ca gameplay-ul să fie mai fluid. Un SSD din Playstation 5 poate reduce un timp de încărcare de 15 secunde la doar 0.8 secunde, a spus Cerny.

Acum poți să vezi și tu ce înseamnă adăugarea acestui SSD consolei. Un clip s-a scurs pe internet și a fost publicat pe Twitter și aici poți vedea o comparație dintre PS4 Pro și viitoarea consolă.

PlayStation 5 va încărca jocurile mult mai repede decât PS4 Pro

Calitatea clipului video nu este grozavă, dar poți vedea că jocul Spiderman se încarcă de opt ori mai rapid pe PS5 decât pe actuala consolă, iar fluiditatea gameplay-ului este crescută, după cum se poate observa.

Timpul de încărcare este important, dar nu acesta este cel mai mare atuu al viitoarei console (în prezentare nu se regăsește nicăieri denumirea de PlayStation 5). Ce este impresionant este viteza cu care un personaj se poate mișca prin lume. Asta înseamnă că ai putea avea jocuri mult mai dinamice decât în trecut și dezvoltatorii vor putea crea noi moduri de joc, noi moduri de a spune o poveste.

Noua consolă Sony va fi bazată pe tehnologie AMD. Procesorul va fi unul de opt nuclee construite pe arhitectură Zen 2, pe 7 nanometri, iar placa video este bazată pe Navi și va avea suport pentru Ray Tracing. De asemenea, consola va putea rula jocuri la o rezoluție 8K, nu nativ, ci prin upscaling.

PlayStation 5, sau oricum se va numi, nu va fi lansată în acest an și va ajunge pe rafturi, cel mai probabil, în octombrie-noiembrie 2020.

Citește și:
Sursa: IGN