Soneriile inteligente, care au camere video, pot deveni instrument de spionaj în mâinile poliției

Soneriile inteligente, care au camere video, pot deveni instrument de spionaj în mâinile poliției

Un nou program-pilot din Jackson, Mississippi, ar putea oferi poliției acces în timp real la camerele-sonerie ale utilizatorului Amazon Ring.

Orașul intenționează să folosească filmări Ring, distribuite ca un flux live, cu forțele de ordine, ca parte a Centrului pentru Criminalitate în Timp Real, a declarat pentru WLBT primarul Jackson Chokwe Antar Lumumba.

Este un pas important, deoarece camerele de securitate Ring pentru acasă devin un instrument de poliție – și au implicații largi de confidențialitate, chiar și pentru cei care nu optează pentru asta.

Programul pilot de 45 de zile va permite forțelor de ordine din Jackson să acceseze camerele Ring ale oricăror rezidenți sau întreprinderi participante în zona unei infracțiuni raportate, oferindu-le o vedere a unor blocuri sau străzi întregi, potrivit Associated Press.

Camerele vecinilor ar putea oferi polițiștilor un flux live de la casele lor

„Vom putea să obținem informații despre o locație, să desenăm un cerc în jurul ei și să tragem fiecare cameră pe o anumită rază, pentru a vedea dacă cineva rămâne în afara unei clădiri, spre exemplu”, a spus Lumumba pentru WLBT. „Le putem urmări și detecta”.

Amazon s-a distanțat de program într-o declarație furnizată către Electronic Frontier Foundation, care a afirmat că companiile terțe erau cele care stabileau rețeaua de supraveghere pentru camerele companiei.

„Amazon și Ring nu sunt implicate în niciun fel cu niciuna dintre companii sau orașe în legătură cu programul pilot”, a declarat Amazon pentru EFF. „Companiile, poliția și orașul care au fost discutate în articol nu au acces la sistemele Ring sau la aplicația Neighbours. Clienții Ring au controlul și proprietatea asupra dispozitivelor și videoclipurilor lor și pot alege să permită accesul după cum doresc”, au adăgat cei de la Amazon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI