Domeniul surpriză în care Amazon vrea să dea lovitura: totul începe cu această mașină

Domeniul surpriză în care Amazon vrea să dea lovitura: totul începe cu această mașină

Amazon a prezentat prima furgonetă 100% electrică, cu care vrea să facă livrări. Astfel, compania celui mai bogat om din lume vrea să treacă la transportul mărfurilor exclusiv cu furgonete electrice.

Furgoneta a fost creată de startup-ul Rivian, care a strâns investiții de 2.5 miliarde de dolari, după doar doi ani de la lansarea sa, conform Mediafax. Amazon vrea să aibă 10.000 de mașini până în 2022, pentru a ajunge la clienții săi.

Amazon nu a dezvăluit detalii despre autonomia bateriei, dar a anunțat că furgoneta are tehnologii de ultimă generaţie. Acesta va avea camere în exterior, iar imaginile vor fi afişate pe un display, potrivit aceleiași surse. Astfel, şoferul va avea informaţii la 360 de grade în afara maşinii. Desigur, asistentul vocal Alexa va fi şi el prezent.

Proiectul Amazon şi Rivian este legat de eliminarea emisiilor

„Avem o oportunitate acum să setăm standardul. E dificil să nu observi schimbările din jurul tău. Suntem la un punct de cotitură în istoria umanităţii în care acţiunile noastre modifică radical şi fundamental natura şi felul în care simţim viaţa pe planetă. Schimbăm clima. Momentul în care trebuie să facem schimbarea este chiar acum”, a declarat R.J. Scaringe, CEO Rivian, citat de Mediafax.

În alt context, Amazon are probleme la sistemul de automatizare. Un nou set de rapoarte legate de activitatea în depozitele Amazon a început să circule pe internet, după ce a fost publicat de Reveal – Centrul pentru Reportaje Investigative. Acesta scoate la iveală numărul mare de victime provocate, în egală măsură, de normele de activitate absurde și de automatizarea diverselor procese.

Este prima oară când un astfel de raport ajunge online, după ce, din 2014, Amazon s-a lăudat cu eficiența centrelor sale de procesare automatizată a coletelor. Din păcate sistemele automate și numărul mare de roboți se pare că fac mai multe victime în rândul angajaților decât și-ar dori vreodată Jeff Bezos să recunoască.

Citește și: