Amazon crede că aceste dispozitive îți apără casa de hoți: care-s noile produse prezentate

Amazon crede că aceste dispozitive îți apără casa de hoți: care-s noile produse prezentate

Amazon a venit cu câteva produse noi în cadrul unei prezentări online, o premieră pentru compania lui Jeff Bezos. Compania insistă, în principal, pe siguranța casei tale.

Amazon a venit, în cadrul prezentării, cu câteva produse noi. A arătat online o dronă de securitate pentru interior, alarme auto și două noi dispozitive Fire TV. E o felie pe care Jeff Bezos caută dezvoltare. Deși are propria platformă de streaming, Amazon Prime, americanii vor să capitalizeze și de pe urma utilizatorilor de Netflix, Hulu și Disney+.

Exact asta face Fire TV, care concurează direct cu Roku sau Apple TV, din moment ce oferă acces la aplicațiile populare din domeniu.

Amazon vrea să-ți arate că are grijă de casa ta

Potrivit Amazon, drona pentru interior are rolul să supravegheze video, ei bine, chiar în interior, după cum îi zice numele. O lași acasă și ea poate să-și facă treaba mai bine decât un câine, dacă vrei o astfel de comparație.  De cealaltă parte, dispozitivele care au grijă de mașină te alertează atunci când sunt tentative de spargere a mașinilor.

Drona pentru interior, numită Ring Always Home Cam, se poate deplasa în zone prestabilite și costă, atenție, 249 de dolari. Alarma auto și softul Ring Car Connect vor fi compatibile pentru început doar cu modelele Tesla. Softul vine și cu suport video și-i va informa pe utilizatori dacă vehiculul este descuiat.

Ce vrea acum Amazon e să arate implicarea în această nișă – a produselor pentru securitate casă/mașină/proprietate de orice fel. Era de așteptat acest lucru imediat după ce a cumpărat compania Ring, care producea sonerii smart și camere video. Se întâmpla în 2018.

Pe de altă parte, compania a mai prezentat un nou serviciu de streaming pentru jocuri video, în sistem cloud, numit Luna, similar cu serviciul Stadia al Google, dar și noi boxe sferice Echo, actualizări cum ar fi funcția de ștergere a tuturor înregistrărilor de pe produsele controlate vocal și un upgrade important: sistemul își dă seama dacă te adresezi Alexa sau altor persoane din încăpere. Tocmai pentru ca asistentul inteligent să nu se activeze din senin.

În privința Fire TV, Amazon a arătat că oamenii petrec mai mult timp în fața televizoarelor din cauza pandemiei. Amazon consideră televizorul ca fiind elementul central al unei locuințe și dorește să ofere utilizatorilor mai multe funcții.

”Astăzi poți căuta comedii, sau filme cu Tom Cruise, dar am încercat să oferim o alternativă pentru atunci când nu știi ce vrei să vezi. Aceasta va afișa conținut gratuit, filme și show-uri TV, categorii mai largi, aplicații și multe altele”, a declarat vicepreedintele Amazon, director general al Fire TV, Sandeep Gupta.

Citește și: