05 apr. 2020 | 10:26

Simptomele COVID-10 sunt mai ușor de înțeles cu noua aplicație de la Apple

ACTUALITATE
Simptomele COVID-10 sunt mai ușor de înțeles cu noua aplicație de la Apple

Dincolo de oamenii care prezintă simptome legate de coronavirus, panica pe marginea acestui subiect duce foarte mulți în spitale și generează isterie. Ca să știi dacă ai de ce să te îngrijorezi, Apple a lansat o aplicație online.

Dacă vrei să mergi mâine la cel mai apropiat spital pentru a te diagnostica în legătură cu o posibilă infecție cu coronavirus, nu ai nicio șansă. Testele sunt puține și, aproape exclusiv, sunt testați doar cei care prezintă simptome specifice infecției respiratorii. Chiar și așa, mulți oameni ajung la urgență în speranța de a-și face niște analize

Deși nu ține loc de un instrument medical profesional de diagnoză, Apple a lansat o aplicație web ca să te ajute să știi dacă trebuie să-ți faci griji în privința stării tale de sănătate, în contextul pandemiei. Răspunzând la un set de întrebări în engleză, la final, afli dacă ar fi bine să te prezinți la cel mai apropiat spital de urgență pentru o analiză mai atentă a situației în care te afli.

La bază este vorba de un chestionar accesibil la adresa apple.com/covid19. Acesta a fost dezvoltat împreună cu oficialii de la CDC și Casa Albă. CDC sau Center for Disease Control este autoritatea americană responsabilă de administrarea crizei de sănătate din SUA. Printre întrebările la care trebuie să răspunzi se numără unele legate de simptome punctuale, precum febră sau tuse seacă, dar și unele care vizează zona în care locuiești, domeniul tău de activitate și numărul de cazuri din zonă. La final, vei primi un fel de diagnostic sau sfat care te ajută să știi la ce nivel se pune problema în cazul tău particular.

Acest instrument software este destul de similar cu un chatbot al celor de la Microsoft, disponibil la această adresă. Respectiva aplicație web este disponibilă pe site-ul CDC și pune mai mult accent pe vârsta ta sau, dacă locuiești în SUA, pe statul american în care te afli.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele