Și-a pierdut viața, din cauza teoriei pământului plat: cât de inconștient a fost Mike Hughes

Și-a pierdut viața, din cauza teoriei pământului plat: cât de inconștient a fost Mike Hughes

Unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai teoriei pământului plat și-a pierdut viața încercând să demonstreze că are dreptate.

Mike Hughes a fost un pilot foarte inconștient, în momentul în care a vrut să demonstreze că planeta noastră este plată prin intermediul unei rachete improvizate, realizată de el în curtea casei proprii. Creația sa s-a prăbușit la scurt timp după lansare, în California, Statele Unite ale Americii.

Supranumit Nebunul Mike Hughes, bărbatul și-a pierdut viața sâmbătă, în apropiere de Barstow, California, după ce a încercat să lanseze o rachetă propulsată de aburi. Partea tristă este că întregul său efort era menit să apară la TV într-un noul serial intitulat Homemade Astronauts pentru Science Channel. Nu este clar dacă episodul cu pricina va mai fi difuzat vreodată.

”Gândurile și rugăciunile noastre merg către familia și prietenii săi în această perioadă dificilă. A fost întotdeauna visul său să efectueze această lansare, iar Science Channel a fost lângă el pentru a-i imortaliza călătoria.”, se arată în comunicatul de presă a celor de la Science Channel.

„Oamenii mă întreabă de ce fac asta. O fac practic doar pentru a convinge oamenii că pot face lucruri extraordinare cu vieţile lor”, a spus Hughes în trailerul filmat înainte de lansare de către Science Channel.

Un clip filmat de un amator și postat pe Twitter cum o parașută a apărut în urma rachetei la scurt timp după lansare. Imediat după, se poate vedea cum racheta s-a prăbușit în deșert. Departamentul Șerifului din regiunea San Bernadino a afirmat că ofițerii săi au răspuns la o prăbușire de rachetă sâmbătă după masă, dar numele decedatului nu a fost confirmat de către autorități.

Ca referință, împreună cu partenerul său, Waldo Stakes, Mike Hughes își propusese să ajungă la o înălțime de 1524 de metri în interiorul rachetei sale, conform Space.com. Din păcate, efortul său în acest domeniu a eșuat. Va fi interesant de văzut dacă, printre amatorii teoriei pământului plat, acest eșec răsunător va alimenta și mai mult teoriile conspirației. Un clip cu lansarea a ajuns online.