Serviciile secrete dezvăluie minciuna din China: de ce numărul deceselor ar putea fi mai mare în realitate

Serviciile secrete dezvăluie minciuna din China: de ce numărul deceselor ar putea fi mai mare în realitate

Pandemia care a ajuns să afecteze mai toată planeta a pornit din China, țară care n-ar fi fost tocmai sinceră în detaliile pe care le-a făcut publice.

Mai multe voci susțin că oficialii chinezi ar fi minimizat, de fapt, gravitatea situației în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus. Printre acestea se număăr și un nou raport clasificat realizat e oficialii de la Casa Albă din Statele Unite susține că statul chinez a oferit informații false legate de numărul de cazuri și decese cauzate pe teritoriul său, din cauza COVID-19.

Trei oficiali americani au declarat pentru publicația Bloomberg că raportările oferite de China, sunt lăsate incomplete, în mod intenționat. Asta ar însemna numărul de infectați și morți din cauza noului coronavirus pe teritoriul Chinei ar fi, de fapt, mult mai mare decât au lăsat să se vadă.

Raportul este unul clasificat, iar oficialii au ales să vorbească în condiții de anonimitate. Astfel, alte detalii din raport nu sunt disponibile încă.

Potrivit datelor oficiale oferite de China, pe teritoriul său s-ar fi înregistrat aproximativ 82.00 de cazuri și 3.300 de decese din cauza COVID-19. Cifrele sunt mai mici decât cele înregistrate în SUA, Italia și Spania.

Vocile sceptice cu privire la cifrele oferite de China

Scepticismul nu vine doar din partea celor care au realizat acest raport. Mai mulți oameni de știință sunt de părere că informațiile oficiale ale autorităților chineze ar fi false.

Președintele World Medical Association din Franța, de exemplu, spune că cifrele nu sunt credibile. Dr. Frank Ulrich Montgomery a spus că cifrele foarte mici comunicate de China sunt „prostii” și a sugerat că Beijingul ar fi furnizat intenționat cifre false.

În plus, nici rezidenții din Wuhan nu sunt convinși că autoritățile ar spune adevărul. Unii cetățeni contestă numărul oficial de decese, invocând o creștere a cantității de urne funerare livrate către cele opt companii de pompe funebre ale orașului. Aceștia spun că un număr de aproximativ 3.500 de urne ar fi primite de pompele funebre în firecare zi.

Și Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, crede că statul chinez a încercat să facă situația să pară mai puțin gravă decât e, de fapt. Spune că e posibil ca numărul de cazuri să fie de 15 până la 40 de ori mai mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: dw