Metoda genială prin care un italian se ține departe de oameni în timpul pandemiei

Metoda genială prin care un italian se ține departe de oameni în timpul pandemiei

Vremuri disperate necesită măsuri disperate. Iar un italian tocmai a venit cu una și disperată, și genială. Și-a asigurat spațiul necesar ca să se țină departe de COVID-19, bolnavi și, la o adică, pandemie cu totul.

Italia e a doua cea mai lovită țară de pandemie. COVID-19 afectează deja peste 15.000 de oameni și-a provocat până acum peste 1.000 de decese. Țara e închisă, la fel și toate magazinele și localurile sunt închise – mai puțin farmaciile și magazinele cu alimente. Sunt însă peste 1.200 de persoane care s-au recuperat.

OMS a declarat pandemie, iar un italian a ales să ia cea mai bună măsură de precauție. Îi ține la distanță pe toți ceilalți.

Italianul, a cărui vârstă poate fi estimată la peste 50 de ani, și-a creat un disc pe care îl poartă pe umeri. Astfel, oriunde ajunge, e la distanța optimă de toți ceilalți. Reduce astfel contactul social cât de mult poate.

Recomandarea OMS e să ai distanță de cel puțin un metru față de alte persoane. Astfel, poți încerca să limitezi răspândirea virusului.

Ce se întâmplă cu România în plină pandemie

Grupul de Comunicare Strategică distribuie prin Departamentul pentru Situații de Urgență, dar și prin Ministerul Afacerilor Interne diverse informări oficiale. Ultima, din 13 martie ora 11, arată că în România sunt 70 de cazuri confirmate. 6 oameni s-au recuperat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Daily Mail