Clasamentul în care Statele Unite au fost depășite de India

Clasamentul în care Statele Unite au fost depășite de India

Statele Unite reprezintă cea mai mare economie a lumii, dar acest statut nu-i asigură locuri fruntașe și-n alte clasamente. Tocmai ce a fost devansată de India pe o piață extrem de importantă.

Statele Unite și China conduc clasamentul celor mai puternice economii ale lumii, fix în ordinea asta. Dar asta nu înseamnă că sunt pe primele locuri și atunci când vine vorba de piețe din diverse domenii. China este, de exemplu, cea mai mare piață auto și conduce și clasamentul atunci când vine vorba de vânzările de telefoane.

Dar pe locul al doilea nu se află americanii, așa cum ai crede. Pentru că, în premieră, America a fost surclasată. Pe locul al doilea a urcat India.

Cum a ajuns India a doua cea mai mare piață pentru telefoane

India e pe locul al doilea, după China, în ce privește vânzările de telefoane pe 2019. S-au vândut, în total, 158 de milioane de unități anul trecut, în creștere cu 7% față de 2018. Primul loc în topul producătorilor e ocupat de Xiaomi, pentru al doilea an consecutiv.

Compania chineză are o cotă de piață de 28%, în creștere cu cinci procente. Samsung e pe locul al doilea, cu o cotă de piață de 21%, în scădere cu cinci procente față de anul 2018. Clasamentul e completat de Vivo, Realme, OPPO și alții, potrivit raportului Counterpoint Research Market Monitor 2019.

 

Cota de piață combinată a primilor cinci producători din top a ajuns la 84%, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Iar cei care s-au impus cel mai bine sunt, evident, chinezii. Au reușit să domine piața prin modele care oferă funcții premium, dar la prețuri accesibile.

La nivel mondial, topul vânzărilor de telefoane în 2019 e condus de Samsung. Sud-coreenii au vândut, anul trecut, cu 20% mai multe unități decât în anul precedent. Clasamentul e completat de chinezii de la Huawei, iar pe locul al treilea se află Apple.

Poziția a patra e ocupată de Xiaomi, care a înregistrat o creștere spectaculoasă – de 48%, potrivit datelor centralizate de compania Canalys.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: