A „prevăzut” acest serial Netflix din 2018 criza de acum? Nu, iar explicația e simplă

A prevăzut acest serial Netflix din 2018 criza de acum? Nu, iar explicația e simplă

Un episod dintr-un serial coreean de pe Netflix pare că a prevăzut pandemia cu care ne confruntăm în prezent, însă lucrurile stau puțin altfel.

My Secret Terrius este un serial coreean. Recent, pe social media, multă lume a ajuns la concluzia că serialul, apărut în 2018, ar fi prevăzut pandemia de coronavirus de acum. Totuși, lucrurile nu stau tocmai așa, oricât de mare ar putea părea coincidența.

Dacă urmărești acest fragment din acest serial coreean de pe Netflix, poți vedea că, în 2018, personajele menționează o epidemie de coronavirus care afectează populația.

Totuși, deși mulți au auzit de coronavirus în 2020, termenul nu este unul recent. Astfel, situația e ceva mai complicată și, în concluzie, serialul nu a prevăzut pandemia din 2020.

Acest serial de pe Netflix nu a prezis coronavirusul

Ca să înțelegi mai bine contextul, trebuie să știi că oamenii de știință au identificat coronavirusurile la oameni, pentru prima dată, tocmai în 1960. De atunci, au mai existat câteva epidemii de coronavirus. Avem exemplul MERS din 2012 sau epidemia de SARS din 2002.

De fapt, toat acestea vin din același grup de virusuri. Astfel, faptul că un coronavirus a fost menționat în serial nu înseamnă, de fapt, nimic.

Coronavirusul fictiv din My Secret Terrius, serial de pe Netflix, este destul de diferit de tulpina de coronavirus care s-a răspândit pe glob la începutul anului 2020. În cadrul serialului, cineva a „modificat” virusul pentru a-l face mai mortal. În realitate, asta pur și simplu nu este posibil. COVID-19 nu este un vreo armă biologică creată de om, în ciuda teoriilor conspirației care au apărut în spațiul public.

Coronavirusul din serial este diferit de cel care afectează planeta în prezent și dintr-un alt motiv.  În serialul Netflix, acesta are o rată de mortalitate de 90%. Deși mai avem multe de învățat despre COVID-19, știm sigur că boala nu are o rată de mortalitate atât de mare. Rata fatalității diferă de la o țară la alta și poate fi influențată de diverși factori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: snopes