Secretul revenirii la normalitate: testul Covid care îți dă rezultatul în 30 de secunde, aproape gata

Secretul revenirii la normalitate: testul Covid care îți dă rezultatul în 30 de secunde, aproape gata

În contextul reticenței multor oameni de a se vaccina, cea mai eficientă soluție pentru a reveni la normalitate pare a fi un test de mare viteză.

La ora actuală, majoritatea testelor PCR pe care le efectuează laboratoarele din întreaga lume, pentru a-ți spune dacă ai sau nu coronavirus, îți oferă rezultatele în 24-48 de ore. În teorie, există un aparat precum cel de mai sus, care costă câteva zeci de mii de euro, și îți oferă rezultatul concludent în 15 minute. Acesta este testul pe care îl găsești la Casa Albă, dar se pare că a devenit destul de comun încât Joe Rogan îl folosește pentru a-și testa invitații care îi ajung la podcast.

Un upgrade important la soluțiile de mai sus ar putea consta în testul care îți oferă rezultate în doar 30 de secunde. Acesta se află în ultima fază de testare, înainte să devină un produs comercial și să înceapă comercializarea sa la scară largă.

Pentru că este atât de rapid, poți să-l ai la intrarea într-un restaurant sau într-un bar, la o sală de teatru sau un cinema. Te prezinți cu 30 de minute înainte la evenimente și poți testa pe toți cei prezenți. În contextul în care foarte multe industrii au fost îngropate în ultimul an, de la HoReCa până la cinematografe, acestea ar putea ieși la liman datorită unui astfel de test.

Noul test de diagnostic pentru Covid-19 a fost co-dezvoltat de INdisa și Israel. Testarea inițială se efectuează în India, urmând ca echipamentele să fie calibrate de o companie din Israel, conform datelor din Jerusalem Post.

Când această calibrare este finalizată, va fi făcut un anunț, iar testele vor fi produse în masă, a spus sursa. Procesul de calibrare vizează stabilirea ”parametrilor tehnici pentru a îmbunătăți eficiența”, a spus el. ”Aceasta este ultimul stadiu”, a spus sursa, fără să insiste prea mult pe detalii tehnice.

Ministerul Apărării a refuzat să comenteze oficial asupra stadiului testelor, dar un purtător de cuvânt a spus ”În momentul în care voi avea rezultate concrete, voi fi bucuros să furnizez mai multe informații despre el… Ar putea schimba regulile jocului. Va fi o veste bună pentru întreaga lume”, a adăugat el.
Citește și: