03 nov. 2020 | 06:59

Soluția de testare rapidă care ne-ar face viața mai ușoară în România, implementată în Franța

ACTUALITATE
Soluția de testare rapidă care ne-ar face viața mai ușoară în România, implementată în Franța

În contextul în care un vaccin nu va veni prea curând și foarte puțini români sunt dispuși să și-l facă, un sistem de testare rapidă este cea mai bună soluție, pe termen lung.

Pe întregul teritoriu al Franței, au fost implementate restricții masive de circulație în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus. Asta nu înseamnă că se va întrerupe transportul internațional sau vor fi închise aeroporturile. Singurul lucru care se va schimba ține de testarea celor care intră în țară.

Toții cei care intră pe teritoriul Franței trebuie să aibă un test de coronavirus negativ efectuat în urmă cu maxim 72 de ore. Dacă acela lipsește, vei putea efectua un test la orice aeroport francez, începând cu 7 noiembrie. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut luni de Ministrul Tranziției Ecologice. În același timp, Barbara Pompili a spus că cei care vin țările Uniunii Europene fac excepție de la regulă.

„Călătorii vor fi testați la sosire și vor avea rezultatul câteva zeci de minute mai târziu, cu excepția cazului în care, înainte de plecare, au efectuat un test PCR la mai puțin de 72 de ore”, a spus ea, adăugând că pentru unele țări aceste teste erau deja necesare înainte de îmbarcare.

Această măsură este foarte importantă pentru a oferi un nivel de confort psihologic oamenilor, dincolo de prevenirea infectării altor persoane. Sectorul transportului aerian solicită cu tărie desfășurarea pe scară largă a testelor de screening Covid-19 în aeroporturi pentru a evita măsurile de carantină la sosire, pe fondul unui colaps al traficului aerian din cauza restricțiilor de trafic implementate în întreaga lume pentru a reduce răspândirea virusului.

„Vom stabili începând cu 7 noiembrie în aeroporturi un test obligatoriu de screening pentru pasagerii din toate țările lumii, cu excepția statelor europene”, a explicat ministrul Barbara Pompili în timpul unei conferințe de presă.

Testele rapide de diagnostic sunt de tip antigenic și, deși dau rezultate mai puțin precise decât cele PCR, nu necesită analize da laborator și ai acces la rezultat în 10 – 30 de minute.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele