Schimbarea Google Maps care îți face viața mai ușoară: ce se întâmplă cu parcările

Schimbarea Google Maps care îți face viața mai ușoară: ce se întâmplă cu parcările

Deja de câțiva ani, Google Maps a facilitat găsirea unui loc de parcare în apropierea destinației tale. Printr-o actualizare recentă, aplicația de navigație a devenit și mai utilă decât atât.

În momentul în care te duci într-un oraș nou, după ce cauți jumătate de oră un loc de parcare, nimic nu este mai frustrant decât să mai petreci o altă jumătate de oră căutând o soluție de plată pentru acel spațiu. Din păcate, dacă nu cumva ești un adept al aplicațiilor pentru plata parcărilor, care variază de la o localitate la alta sau o țară la alta, problema plății tinde să fie foarte deranjantă. Mai mult decât atât, dacă nu ești atent, poate duce la o amendă.

Pentru a preveni un potențial dezastru și a evita amenzile, noua versiune de Google Maps îți permite să plătești parcarea direct din aplicația de navigație. Acest lucru este posibil datorită unui parteneriat dintre Google și aplicația Passport. Singura problemă care mai rămâne este că Passport este disponibil momentan doar în SUA. Pentru o extindere globală, Google trebuie să facă parteneriate cu furnizori de parcare din fiecare țară.

Chiar și așa, în contextul în care Google Maps este preinstalat pe orice telefon cu Android, iar majoritatea posesorilor de iPhone și-au instalat respectiva aplicație la un moment dat, viitorul parcărilor într-un oraș nou pare să fie un pic mai roz. În continuare trebuie să urmezi câțiva pași pentru a-ți alege tipul autovehiculului și durata parcări, dar măcar nu mai trebuie să ieși din Google Maps în altă aplicație.

În plus, pentru că ești deja obișnuit cu interfața aplicației de navigație, s-ar putea să te descurci un pic mai bine și cu procesul de plată a parcării. Nu de alta, dar sunt multe lucruri care pot să meargă prost și ar fi trist să te trezești cu o amendă aiurea, doar pentru că ai plătit parcarea pentru alt tip de autovehicul sau în altă zonă.

Mai multe detalii despre mecanismul de plată al parcării vom afla în curând, dar ideea pare este simplă. Te apropii de locul de parcare și vei vedea un buton suplimentar prin care să efectuezi plata. Banii vor pleca din cardul de debit sau credit pe care îl ai asociat contului tău Google.

Google-Maps-Pay-to-Park-GIF

Citește și: