Google Maps primește o actualizare importantă. Cum vor arăta noile hărți

Google Maps primește o actualizare importantă. Cum vor arăta noile hărți

Google Maps a fost lansat de 15 ani, timp în care evoluția sa a urmărit constant linii ascendente. Săptămâna aceasta, Google Maps mai face un pas și lansează o nouă grafică pentru platforma sa.

Pentru a înlesni eforturile oamenilor de a înțelege zona la care se uită cu ajutorul Maps, hărțile vor afișa mai multe detalii, iar peisajele vor fi mult mai colorate și mai bine evidențiate.

Google Maps deține imagini de înaltă calitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit.  Printr-un nou algoritm de colorare a hărților, poate acum să folosească imaginile din satelit și să transpună informațiile din acestea într-o hartă mai detaliată și dinamică.

Acest lucru înseamnă că explorarea unei hărți îți va permite să observi caracteristicile geografiei locului.

Cum funcționează această tehnică de colorare a hărții din Google Maps?

Pentru început, computerul analizează și identifică caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit și evidențiază în mod special zonele aride, înghețate, împădurite sau montane. Apoi, fiecărei părți identificate i se atribuie o culoare, de o anumită intensitate. De exemplu, o zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis.

Actualizarea hărților cu detalii naturale va fi disponibilă în toate cele 220 de țări și teritorii acoperite de Maps, cu o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri pătrați de teren. Noua grafică a Google Maps va fi vizibilă, atât pentru zonele metropolitane, cât și pentru cele mai mici sate.

Mai multe informații pe drum

Google Maps va oferi informații detaliate și despre străzi, care vor arăta forma și lățimea lor la scară. Utilizatorii vor putea distinge pe hartă locațiile unde sunt trotuare, treceri și refugii de pietoni.

În plus, vor fi disponibile informații pentru accesul persoanelor în scaun cu rotile sau a cărucioarelor. Aceste detalii vor fi putea fi accesate prin Google Maps în Londra, New York și San Francisco, în următoarele luni, pe viitor urmând să cuprindă din ce în ce mai multe orașe.

Citește și:
Etichete: