Opțiunea din Google Maps care te va scăpa de multe bătăi de cap

Opțiunea din Google Maps care te va scăpa de multe bătăi de cap

Printre actualizările Google Maps se numără și o funcționalitate care a devenit din ce în ce mai populară: salvarea locurilor pe hartă.

Printr-o etichetă pe Google Maps, pot fi marcate obiective turistice, restaurante sau orice alte locuri din întreaga lume pentru afișarea ulterioară când utilizatorul este conectat cu contul său Google.

Toate aceste locuri se regăsesc în secțiunea „Salvate” din Google Maps, unde pot fi administrate în diverse moduri, organizate în liste distincte sau distribuite altor utilizatori. Google aduce acum câteva îmbunătățiri funcționalității de salvare a locurilor preferate, care ajută utilizatorii să le organizeze și să le găsească mai bine.

Cele mai recente locuri

Dacă ai salvat un loc recomandat de un prieten și nu îți mai amintești cum se numea sau în ce listă l-ai încadrat, acum îl poți găsi mai ușor, întrucât locurile salvate recent vor fi afișate în partea de sus în cadrul tab-ului „Salvate” din Google Maps.

Știi când ești aproape de un loc pe care l-ai salvat

Dacă ai salvat multe locuri într-o anumită zonă poate fi dificil să diferențiezi locațiile între ele. Atunci când locația telefonului este activată, Google Maps va afișa toate locurile din zona în care te afli, organizate în funcție de distanța până la ele.

Mai mult, în Google Street View poți să vezi marcaje ale afacerilor și locurilor care sunt etichetate în Google Maps. Vei vedea pe clădirile din imaginile Street View pictograme specifice pentru locuri de cazare sau restaurante.

Cronologia locațiilor

Atunci când opțiunea de istoric al locației este activată, poate fi folosită funcția de cronologie pentru a vedea locurile vizitate anterior. Poți să găsești foarte ușor un restaurant la care ai fost în vacanța trecută și pe care vrei să-l recomanzi prietenilor.

Toate aceste informații despre călătoriile tale sunt organizate pe intervale de timp, orașe, regiuni și țări, precum și pe categorii – restaurante, magazine, hoteluri, atracții turistice, etc.

La nivel global, peste 7 miliarde de locuri au fost salvate pe Google Maps de către utilizatori, printre cele mai populare fiind obiective turistice precum Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Kiyomizu-dera și Fushimi Inari Taisha din Japonia, Colosseumul, La Sagrada Familia, Arcul de Triumf din Franța, Fontana di Trevi, Pantheonul și Palatul Buckingham.

Chiar și în perioada pandemiei, când s-a călătorit mai puțin, oamenii au continuat să-și salveze în Google Maps locurile favorite, însă se observă o schimbare în ceea ce privește tipul de obiective de interes.

Majoritatea oamenilor și-au schimbat preferințele în perioada de comparație iulie 2019 – iulie 2020, trecând de la obiective turistice binecunoscute la păduri / parcuri naționale, cascade, locuri de odihnă pentru șoferi, magazine de biciclete, parcări gratuite sau campinguri pentru autorulote.

Citește și:
Etichete: