De ce The Guardian recomandă România ca destinație ideală de vizitat în 2020

De ce The Guardian recomandă România ca destinație ideală de vizitat în 2020
Sursa foto: James Morgan / WWF

Publicația The Guardian a inclus România pe lista sa de 20 de destinații care merită vizitate de către turiști în anul 2020.

Lista cuprinde 20 de destinații turistice pe care le recomandă cititorilor să le viziteze în 2020. Spune că recunoaște acel spirit de conservare și proiecte comunitare care fac o diferență atât pentru oameni, cât și pentru planetă.

Lista nu cuprinde numai țări, ci și doar anumite orașe sau zone din mai multe state. Arată cam așa:

 1. Slovenia
 2. Gothenburg (Suedia)
 3. Val di Vara (Italia)
 4. Films Laax Falera (Elveția)
 5. Rotterdam (Olanda)
 6. Menorca (Spania)
 7. Copenhaga (Danemarca)
 8. Vienna (Austria)
 9. România
 10. Finlanda
 11. Portugalia
 12. Salford (Marea Britanie)
 13. Cairngorms (Scoția)
 14. Davagh Dark Sky Observatory (Irlanda)
 15. Isle of Wight (Marea Britanie)
 16. Fukushima (Japonia)
 17. Montana (Statele Unite ale Americii)
 18. Vancouver (Canada)
 19. Sri Lanka
 20. Patagonia (Chile)

Ce spune publicația britanică despre România

În primul rând, recomandarea se bazează pe biodiversitatea care există la noi în țară. The Guardian laudă cele șapte milioane de hectare de păduri din țara noastră, din care o porțiune semnificativă constă în păduri virgine, în care poți întâlni cea mai mare populație de urși bruni de pe continent, dar și alte animale precum lupi sau râși.

Printre organizațiile care contribuie la protejarea sălbăticiei din țara noastră se numără Fundația Conservation Carpathia (FCC). Aceasta are un plan ambițios: crearea celui mai amplu parc național din Europa. De asemenea, fundația mai lucrează la un program dificil, dar extrem de benefic. FCC vrea să reintroducă bizonul în regiunea munților Făgăraș din România. Aceste animale au dispărut de la noi din țară acum aproximativ 200 de ani, iar reintroducerea lor în fauna României va duce la creșterea biodiversității. Primele animale vor fi introduse în sălbăticie în primăvara lui 2020.

Într-un proiect similar, Rewilding Europe și WWF deja au introdus 60 de bizoni în munții Tarcu și Poiana Ruscă. Mai mulți bizoni urmează să ajungă în sălbăticie anul acesta.

Citește și: