06 apr. 2020 | 08:01

Primul caz la animale, o felină. Nu se credea că este posibil: cine a fost infectat

ACTUALITATE
Primul caz la animale, o felină. Nu se credea că este posibil: cine a fost infectat

Spre surprinderea oamenilor de știință, un caz a fost confirmat în weekend printre animalele de la o grădină zoologică. Până acum, infectarea cu noul virus era asociată doar cu oameni.

Grădina zoologică din Bronx, New York, trece printr-o perioadă foarte dificilă, după ce unul dintre animale a fost confirmat cu coronavirus. Este vorba despre un tigru, iar confirmarea pe marginea subiectului a fost făcută printr-un comunicat emis duminică. 

La fel ca în cazul oamenilor, felina a luat virusul de la o persoană infectată, un îngrijitor. Persoana respectivă se afla însă la muncă în acea perioadă pentru că nu prezenta simptome. Partea bună este că autoritățile sunt optimiste, în cazul viitorului felinei.

Tigrul malaezian, în vârstă de patru ani, pe nume Nadia, are simptome ușoare și este de așteptat să se recupereze pe deplin, a spus grădina zoologică într-un comunicat. „Am testat felina luând toate măsurile de precauție și ne vom asigura că orice cunoștință dobândită astfel despre coronavirus o vom împărtăși pentru a contribui la înțelegerea acestuia”, au declarat reprezentanșii Zoo Bronx.

”Deși pofta lor a scăzut, felinele grădinii zoologice din Bronx se descurcă bine datorită îngrijirii veterinare și sunt vioaie, alerte și interactive cu paznicii lor”, a spus aceeași sursă.

Este important de reținut că la nivel global nu există niciun fel de avertismente despre coronavirus și animale. Nu s-au înregistrat, de exemplu, cazuri de infecții cu Covid-19 printre câini de companie sau pisici. Probabil nici nu s-au făcut foarte multe teste în acest sens, dar accepția generală este că pandemia afectează doar oameni. Tocmai din acest motiv, cazul tigrului este cu atât mai special.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele