Meniu de coronavirus, la un spital din România: ”mâncarea” de la care îți vine să nu mai dai bani CAS

Meniu de coronavirus, la un spital din România: ”mâncarea” de la care îți vine să nu mai dai bani CAS

Pe parcursul weekendului, o postare pe Facebook a unui bolnav de coronavirus dintr-un spital românesc a devenit virală. Era construită în jurul meniului de dimineață.

Lăsând la o parte câți bani dă fiecare angajat din România la sistemul de sănătate, ai fi surprins să afli meniul de la mic dejun al unei persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus la un spital din țara noastră.

Postarea atrage atenția asupra meniului de la Spitalul Județean Neamț. Fiecare pacient are la micul dejun două felii mici de pâine dintr-o franzelă, un cub de unt și o felie groasă de salam. Acestea se servesc cu o furculiță de plastic, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus.

Conducerea spitalului a confirmat acuratețea informațiilor din postare și a atras atenția asupra faptului că valoarea acelui meniu este de 7 lei. Partea bună este că avem deja promisiunea că se va schimba începând de astăzi, luni, 6 aprilie. Se va face un salt la un meniu în valoare de 13 lei, fără a fi foarte clar ce va conține sau dacă, în mod real, se va vedea vreo diferență comparativ cu situația actuală.

„Într-adevăr e vorba despre regimul caloric pentru micul dejun în funcție de alocația de 7 lei pe zi pentru fiecare pacient”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, Florin Apostoae. „Vom trece la alocația maximă, de 13 lei pe fiecare pacient, și am modificat deja regimurile astfel încât de mâine (luni – n.red.) dimineață se vor schimba meniurile”, a adăugat Apostoae.

Încercând să-și spele păcatele în fața presei, oficialul a ținut să menționeze meniurile de prânz și cină sunt mai consistente. La prânz este vorba de ciorbă de pasăre și orez cu legume, în timp ce la cină este ”o porție de carne și legume”. Se pare însă că și aceste meniuri vor fi schimbate. Postarea integrală care a declanșat valuri de furie în online poate fi văzută mai jos.

Citește și: