Prima condamnare cu executare din cauza coronavirus, în România: ce a făcut un român

Prima condamnare cu executare din cauza coronavirus, în România: ce a făcut un român

Pentru prima oară de la începutul pandemiei în țara noastră, o persoană a fost condamnată la închisoare pentru modul în care a ignorat măsurile impuse de statul român.

Un bărbat internat într-un spital din Buzău a fost testat pentru depistarea unei eventuale infecții cu Covid-19. Înainte să afle rezultatul testului, el a decis să fugă din unitatea spitalicească. Întâmplarea facă că nu a fost infectat cu coronavirus, dar acest detaliu este irelevant în fața legii.

Un bărbat din localitatea buzoiană Grebănu a fost condamnat la un an de închisoare şi la interzicerea unor drepturi după ce, în primăvara acestui an, a fugit dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde aştepta rezultatul testului pentru Covid 19.

Este important de reținut că bărbatul cu pricina mai are totuși o șansă să nu ajungă după gratii. Sentința tribunalului din Buzău este nu definitivă. În schimb, poate fi atacată cu apel în termen de zece zile, potrivit News.ro. Publicațiile locale Opinia și Reporter Buzoian au fost primele care au atras atenția asupra acestui caz în premieră în România.

Încă de la începutul pandemiei, legea a fost foarte clară când vine vorba acest subiect, iar consecințele ignoranței au fost de la amendă până la închisoare. Din păcate, nici autoritățile nu au luat foarte în serios punerea în aplicare a legii. Din acest motiv au fost necesare peste 9 luni pentru ca o persoană să fie condamnată la închisoare pentru că, posibil infectată cu coronavirus, a decis să fugă din spital.

Evenimentul care a dus la acest proces s-a desfășurat în luna aprilie a acestui an. La momentul respectiv, un bărbat de 36 de ani din localitatea buzoiană Grebănu a fost internat pentru că tuşea. A fost plasat într-unul dintre containerele secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, până la aflarea rezultatului pentru Covid 19. La o zi de la internare, bărbatul a fugit însă, înainte de a afla dacă este infectat cu coronavirus.

Omul nu vroia să fugă din țară și nici nu s-a dus la vreo petrecere. În schimb, a fost prins de către polițiștii de la transporturi feroviare în Gara Boboc. Mergea acasă. Bărbatul nu a avut coronavirus, dar a fost depistat pozitiv cu TBC, o altă afecțiune foarte contagioasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI