O nouă formă de coronavirus, descoperită: 1.000 de oameni infectați deja

O nouă formă de coronavirus, descoperită: 1.000 de oameni infectați deja

Peste 1000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost depistate în Anglia. Spre deosebire însă de toate celelalte însă, bolnavii cu pricina au altă variantă a bolii.

Oameni de știință erau foarte îngrijorați de faptul că, înainte să dispară din rânduri populației, noul coronavirus va suferi mutații. O astfel de schimbare este periculoasă pentru că, în funcție de cât este de radicală, poate reduce la zero eficiența unor tratamente sau chiar și a unui eventual vaccin.

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus au fost identificate în ultimele zile în Anglia. Acestea au fost identificate, predominant, în sudul țării. La prima vedere, mutația ar putea fi legată de o creștere a numărului de cazuri, a spus luni ministrul Sănătății, Matt Hancock, relatează Reuters.

Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății au dat deja un comunicat oficial pe marginea subiectului și este unul optimist. Oficialii OMS se pare că au luat deja la cunoștință fenomenul și, din primele informații, această tulpină de Covid-19 nu se comportă diferit de cele existente deja. ”Autoritățile cercetează semnificația acesteia. Avem mai multe variante, virusul evoluează și se schimbă în timp”, a spus Mike Ryan de la OMS, în cadrul unei conferințe la Geneva.

”Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei”, a spus Hancock într-o declarație în Parlament. ”Inițial, analiza sugerează că această variantă crește mai rapid decât variantele existente”, a spus el. ”Trebuie să subliniez că nu există în acest moment nimic care să sugereze că varianta prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă, iar ultimul sfat clinic este că este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a adăugat oficialul ministerial.

Aceste informații au devenit publice la scurt timp după ce Londra, dar și părți din sudul țării, au fost supuse unor noi restricții ce urmează să intre în vigoare de miercuri, conform ministrului Sănătății din teritoriu. Motivul din spatele deciziilor radicale este cât se poate de simplu. Se încearcă evitarea copleșirii spitalelor.

”În ultima săptămână, am văzut o creștere bruscă a cazurilor, creșteri exponențiale în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire… Ca urmare am decis să mutăm Londra, sudul și vestul Essexului… și sudul Hertfordshire-ului… la nivelul trei, care reprezintă cel mai mare nivel de alertă”, a spus Hancock.

Citește și: