Premiera 13 Reasons Why: când ajunge pe Netflix ultimul sezon al controversatului serial

Premiera 13 Reasons Why: când ajunge pe Netflix ultimul sezon al controversatului serial

13 Reasons Why este unul dintre cele mai controversate seriale care au ajuns vreodată să circule pe Netflix, iar sezonul patru urmează să aibă premiera în curând. Acesta va marca și finalul serialului.

Printr-un teaser publicat pe YouTube în ultimele 24 de ore, cei de la Netflix au anunțat data de lansare a celui de al patrulea sezon din 13 Reasons Why. Controversatul serial a avut premiera în 2017 și se bazează pe un roman cu același nume publicat în 2007 de Jay Asher.

Cel puțin la început, producția a gravitat în jurul relației dintre Clay Jensen (Dylan Minnette) și prietena sa Hannah Baker (Katherine Langford). Aceasta din urmă se sinucide după ce a fost victima unor acte de bullying și agresiune sexuală. O cutie de casete înregistrate de Hannah înainte să moară face subiectul primului sezon. Prin intermediul lor, acel personaj explică în detaliu motivele pentru care a ajuns la acest gest extrem. 

Show-ul a făcut valuri în mediul online încă de la primul sezon. A fost lăudat de critici și fani, dar a devenit și destul de controversat din cauza modului în care a tratat o serie de subiecte sensibile.

Trecând însă peste toate aceste detalii, povestea din 13 Reasons Why se va încheia în această vară. Anunțul că sezonul patru va fi ultimul din serial a fost făcut public în luna august a anului trecut. Aceasta este doar cea mai recentă victimă a faptului că Netflix face eforturi pentru a aduce conținut nou pe platformă în defavoarea serialelor devenite de referință în doar câțiva ani.

Partea bună este că 13 Reasons Why se va termina exact așa cum au vrut producătorii. Show-ul va ajunge la un final natural pentru a nu frustra fanii în vreun fel. Prin noul teaser aflăm că sezonul patru va avea premiera pe 5 iunie pe serviciul de streaming, urmând să aflăm mai multe detalii despre povestea efectivă într-un trailer care va ajunge online în următoarele săptămâni.