Poate cel mai important clip live interzis de Facebook: de ce au greșit cu ”linia în nisip”

Poate cel mai important clip live interzis de Facebook: de ce au greșit cu ”linia în nisip”

În ultimii ani, Facebook a transmis în direct un număr semnificativ de crime în masă și sinucideri, unele dintre ele cu milioane de vizualizări. Au decis însă să tragă linia în cazul unui bărbat care vrea să transmită un mesaj important.

La nivel global, există numeroase boli incurabile, boli care în ultimul stadiu al vieții fie te transformă în legumă, fie te supun la niște chinuri groaznice. În acest context, mai mulți oameni luptă pentru dreptul la eutanasiere, posibilitatea de a deceda în proprii termeni, fără suferință. Deși subiectul este unul foarte sensibil și împarte oamenii în două, trebuie cu siguranță discutat.

În unele țări, eutanasierea asistată medical este legală. Lista include Elveția, Olanda, Belgia, Luxemburg, Canada, Columbia, Australia, Noua Zeelandă și câteva state din SUA. În cazul Franței, eutanasierea asistată medical este interzisă prin lege, dar bolnavilor li se permite să ceară să fie sedați profund până la decesul survenit natural.

În speranța că va schimba acest lucru, Alain Cocq a vrut să-și transmită decesul live pe Facebook. Înaintea acestui gest radical, francezul a adresat o scrisoare deschisă președintelui Emmanuel Macron pentru a-i permite eutanasierea. Acesta i-a răspuns și a spus că-i respectă dorința, dar nu-l poate ajuta dincolo de litera legii.

Un oficial Facebook a comentat pe marginea subiectului și a spus că-i respectă dorința lui Cocq de ”a atrage atenția asupra acestei întrebări complexe”, dar că regulile sale interzic transmiterea tentativelor de suicid. În plus, a adăugat că decizia a fost luată după ce au fost consultați mai mulți experți.

Cocq a spus că nu este descurajat de cenzura impusă de Facebook și că va găsi altă soluție pentru a-și transmite ultimele momente din viață live pe internet. Ca referință, Alain Cocq suferă de o boală incurabilă foarte rară care îi forțează pereții arterelor să se lipească între ei. Din acest motiv, nu mai avea oricum mult de trăit, dar de ceva timp a decis să refuze orice formă de alimentație și tratament pentru a-și grăbi sfârșitul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: