Încă o sinucidere transmisă live pe Facebook: funcția trebuie monitorizată îndeaproape

Încă o sinucidere transmisă live pe Facebook: funcția trebuie monitorizată îndeaproape

Volumul de conținut util sau distractiv transmis live pe Facebook este foarte mare. Din păcate, prin aceeași funcție a rețelei sociale se transmit crime și sinucideri.

Majoritatea rețelelor sociale pe care le utilizăm în mod regulat pun accent pe accesul la informație în timp real. Nu contează cât de bună, de corectă sau de utilă este o informație, atâta timp cât îți este servită live pe micuțul ecran din buzunar. Trecând însă peste avantajele evidente ale acestui sistem, devine aproape imposibil să cenzurezi conținut care, în cel mai bun caz, nu ar trebui să ajungă pe internet și, în cel mai rău caz, poate traumatiza copiii care stau pe Facebook.

Cel mai recent caz dramatic s-a petrecut în urmă cu câteva zile în Memphis, Tennessee, o localitate din Statele Unite ale Americii. Un tânăr muzician local și-a dat foc în timp ce utiliza Facebook Live și a intrat într-un bar în care lucra fosta sa prietenă, ca un mod de răzbunare. Acesta a murit câteva ore mai târziu la spital din cauza arsurilor.

,,A fost cel mai groaznic lucru pe care l-am văzut.” Martorii ocularii care erau în bar la momentul evenimentului au fost șocați de situație. Jared McLemore este numele persoanei care s-a sinucis, conform celor de la NBC News.  Transmisiunea live pe Facebook începe cu momentul în care McLemore stă la masă și începe să-și toarne benzină pe el. În secunda următoare se aprinde singur cu o brichetă și fuge din cadru. Martorii au afirmat că acesta era în flăcări din cap până în picioare când a intrat în Murphy`s Bar. Una dintre persoanele aflate în bar a încercat să-i arunce bricheta din mână, dar s-ar ars destul de grav și a ajuns la spital.

În încercarea de a preveni transmitarea live pe Facebook a unui astfel de eveniment, Mark Zuckerberg a anunțat săptămâna trecută că va face angajări masive. Echipa de moderatori a conținutului de pe Facebook va fi îmbogățită cu 3000 de membri pentru a reacționa cât mai repede la transmisiunile cu conținut violent, crime, torturi, sinucideri.

Citește și: