Inconștiență la volan: face live pe Facebook din autocar

Inconștiență la volan: face live pe Facebook din autocar

Live pe Facebook și manele. Așa a petrecut un șofer de autocar în timp ce conducea spre Constanța. Pasagerii, în loc să-i atragă atenția, dansau pe manele.

Inconștiența la volan nu pare să dispară, mai ales pe drumurile din România. Deși doar în urmă cu două săptămâni a avut loc un accident provocat tot de neatenția șoferului, care făcea live pe Facebook, moda utilizării telefonului la volan nu dă semne de dispariție. Accidentul precedent a avut loc în Ungaria și a cauzat moartea a nouă persoane.

Acum, un șofer de autocar, entuziasmat că mergea spre mare, la Constanța, și incitat de fetele din spate, a pus niște manele și a început să facă live pe Facebook în timp ce conducea.

„Fraților, petrecere mare în autocar. Hop, ca la Constanța. Petrecere mare pe cursa de București-Constanța. Toată lumea se simte life”, a spus șoferul inconștinet.

Nu doar că e periculos să te deplasezi prin autocar în timp ce acesta se află în mișcare, pe o autostradă, dar pasagerii din videoclip parcă nici nu s-ar afla într-un autobuz. Dansează și se distrează pe ritmuri de manele de parcă ar fi la o nuntă într-un restaurant.

Autocarul se deplasa pe ruta București-Constanța și, din fericire, nu a fost semnalat niciun accident în care să fie implicat vreun autocar, dar pericolul este deosebit de mare atunci când preferi să-ți arunci privirea la telefonul mobil, în loc să fii atent la drum.

O mulțime de cazuri similare sunt înregistrate peste tot în lume. Chiar dacă n-ai respect pentru o lege care protejează viața ta și a celorlalți prin faptul că-ți interzice să utilizezi telefonul la volan, mulți șoferi ignoră complet avertismentele. Și nici mult prea numeroasele decese survenite în urma accidentelor provocate de live-urile pe Facebook nu-i trezesc la realitate.

Cel mai grav este atunci când consecințele greșelii unor șoferi inconștienți sunt suportate în mod tragic și de alte persoane care respectă regulile de circulație.

 

Sursa: Digi24