Inconștiență la volan: face live pe Facebook din autocar

Inconștiență la volan: face live pe Facebook din autocar

Live pe Facebook și manele. Așa a petrecut un șofer de autocar în timp ce conducea spre Constanța. Pasagerii, în loc să-i atragă atenția, dansau pe manele.

Inconștiența la volan nu pare să dispară, mai ales pe drumurile din România. Deși doar în urmă cu două săptămâni a avut loc un accident provocat tot de neatenția șoferului, care făcea live pe Facebook, moda utilizării telefonului la volan nu dă semne de dispariție. Accidentul precedent a avut loc în Ungaria și a cauzat moartea a nouă persoane.

Acum, un șofer de autocar, entuziasmat că mergea spre mare, la Constanța, și incitat de fetele din spate, a pus niște manele și a început să facă live pe Facebook în timp ce conducea.

„Fraților, petrecere mare în autocar. Hop, ca la Constanța. Petrecere mare pe cursa de București-Constanța. Toată lumea se simte life”, a spus șoferul inconștinet.

Nu doar că e periculos să te deplasezi prin autocar în timp ce acesta se află în mișcare, pe o autostradă, dar pasagerii din videoclip parcă nici nu s-ar afla într-un autobuz. Dansează și se distrează pe ritmuri de manele de parcă ar fi la o nuntă într-un restaurant.

Autocarul se deplasa pe ruta București-Constanța și, din fericire, nu a fost semnalat niciun accident în care să fie implicat vreun autocar, dar pericolul este deosebit de mare atunci când preferi să-ți arunci privirea la telefonul mobil, în loc să fii atent la drum.

O mulțime de cazuri similare sunt înregistrate peste tot în lume. Chiar dacă n-ai respect pentru o lege care protejează viața ta și a celorlalți prin faptul că-ți interzice să utilizezi telefonul la volan, mulți șoferi ignoră complet avertismentele. Și nici mult prea numeroasele decese survenite în urma accidentelor provocate de live-urile pe Facebook nu-i trezesc la realitate.

Cel mai grav este atunci când consecințele greșelii unor șoferi inconștienți sunt suportate în mod tragic și de alte persoane care respectă regulile de circulație.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Digi24