O altă vulnerabilitate la Tesla permite furtul modelului Tesla X

O altă vulnerabilitate la Tesla permite furtul modelului Tesla X

Cercetătorii din domeniul securității din Belgia au găsit o modalitate de a intra într-o Tesla Model X prin suprascrierea firmware-ului de pe cheia automobilului printr-o conexiune Bluetooth.

Metoda de hacking, spune cercetătorul de securitate KU Leuven, Lennert Wouters, i-ar putea permite unui hoț să fure un întreg model X în 90 de secunde.

Wouters a spus că s-au combinat două vulnerabilități, potrivit Wired. Prima permite unui hacker să pătrundă într-un model Tesla X folosind numărul de identificare al vehiculului mașinii, care este tipărit în mod normal pe tabloul de bord și poate fi citit din exteriorul mașinii.

A doua vulnerabilitate a folosit o piesă hardware personalizată pe care Wouters spune că hackerul a construit-o pentru aproximativ 300 de dolari, folosind un modul de control al caroseriei Model X modificat. Astfel, hackerul ar fi putut să se conecteze la un port USB de pe tabloul de bord al mașinii Tesla, după ce a avut acces în interiorul vehiculului. Prin această tehnică, a spus cercetătorul de securitate, hoțul are control deplin asupra mașinii.

„Practic, o combinație de două vulnerabilități permite unui hacker să fure un model X în câteva minute”, a spus Wouters pentru Wired. „Când le combini, obții un atac de securitate mult mai puternic”.

Este încă o altă situație de vulnerabilitate a securității care implică mașinile Tesla, ale căror sisteme permit hackerilor să intre în vehicule închise. Anul trecut, au apărut video-uri de la camerele de securitate de la domiciliu, care arătau hoții care spargeau o Tesla folosind un dispozitiv cu o antenă lungă.

Wouters a declarat pentru Wired că a avertizat compania lui Elon Musk despre ultimul tip de hacking, încă din august. Dar e pare că Tesla nu intenționează să lanseze o actualizare software pentru a remedia vulnerabilitatea deocamdată.

Cum să furi o Tesla din Norvegia și să o aduci în Suceava: sună a scenariu de film, dar e pură realitate

Modelul Tesla a fost descoperit de polițiștii de frontieră, lângă un imobil dintr-o localitate suceveană. Potrivit anchetatorilor, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației cu sprijinul polițiștilor din cadrul ITPF Iași au descoperit și confiscat un autoturism marca Tesla, în valoare de 52.000 de euro, căutat de autoritățile din Norvegia.