VIDEO Cum a fost o Tesla furată în câteva secunde fără prea mare efort

Mașinile Tesla ar trebui să fie extrem de sigure, însă acestea par să aibă o vulnerabilitate de care nimeni nu și-au dat seama până acum.

Camerele de securitate din curtea unui cetățean englez au surprins hoții în timp ce îi furau mașina. Partea interesantă e că aceștia nu au avut nevoie decât de 30 de secunde pentru a putea duce la bun sfârșit jaful. Hoții au păcălit computerul de la bordul mașinii Tesla să creadă că dispozitivul de deblocare al mașinii se afla lângă automobil și au folosit pentru asta un sistem destul de puțin complicat.

Cum au hoții reușit să fure mașina Tesla în doar 30 de secunde

De fapt, sistemul de închidere de pe aceste mașini nu are nevoie de o cheie pentru a fi deblocat, ci de un simplu dispozitiv de deblocare. Acesta emite un semnal, pe o distanță scurtă, de maximum doi metri. Astfel, atunci când mașina Tesla detectează că acesta se află în această proximitate, se deblochează și pornește automat.

Pentru a putea fura mașina, hoții au folosit un sistem de amplificare al acestui semnal. Unul dintre cei doi s-a poziționat cu acest sistem în fața ușii de la intrare în casa unde se afla dispozitivul de deblocare al mașinii Tesla. În acest timp, mașina s-a descuiat și a pornit singură, iar complicele a deschis portiera și s-a urcat la volan.

Astfel, au reușit să păcălească computerul de la bordul mașinii că proprietarul său se afla lângă autoturism, gata de plecare.

Toată întâmplarea a fost surprinsă de camera de supraveghere instalată deasupra ușii casei. Aparent, mașina Tesla ar fi fost găsită 30 de minute mai târziu, în Londra, însă cu urme clare să fusese implicată într-un accident.

Astfel, nivelul de securitate al mașinilor Tesla a fost pus sub semnul întrebării, mai ales că aceasta nu este primul eveniment de acest tip.

Citește și:
Etichete: