Cum să furi o Tesla din Norvegia și să o aduci în Suceava: sună a scenariu de film, dar e pură realitate

Cum să furi o Tesla din Norvegia și să o aduci în Suceava: sună a scenariu de film, dar e pură realitate

Din când în când, România e fascinantă, iar imaginația oamenilor de pe aici bate de multe ori nivelurile cunoscute. Așa a ajuns o Tesla furată în Norvegia să fie descoperită în Suceava.

Găseai la un moment dat, aici pe site, rubrica „România nu există”, în care-ți arătam că există știri despre care ai crede că sunt inventate. Dar, ei bine, ele nu erau. Așa cum nu e inventată nici știrea referitoare la un model Tesla furat în Norvegia și descoperit apoi în Suceava.

Pentru că, pe bună dreptate, ai zice că dacă se fură și alte modele, de ce nu s-ar fura și modelul american. Și ai avea dreptate, doar că Tesla nu e o mașină compusă din piese și piulițe. Are acolo niște programe software, niște tehnologie cam de ultimă generație.

Modelul descoperit la Suceava, spre exemplu, fusese furat din nordul Europei și valorează nu mai puțin de 52.000 de euro.

Tesla furată în Norvegia, descoperită în Suceava

Modelul Tesla a fost descoperit de polițiștii de frontieră, lângă un imobil dintr-o localitate suceveană. Potrivit anchetatorilor, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației cu sprijinul polițiștilor din cadrul ITPF Iași au descoperit și confiscat un autoturism marca Tesla, în valoare de 52.000 de euro, căutat de autoritățile din Norvegia.

Descoperirea a avut loc joi, în jurul orei 21.00, la un imobil de pe raza localității Marginea, județul Suceava. Polițiștii de frontieră au făcut verificări suplimentare, în bazele de date, în urma cărora au constatat faptul că mașina este căutată pentru confiscare, alertă fiind introdusă de autoritățile din Norvegia.

Mașina, în valoare de aproximativ 250.000 de lei, a fost transportată la sediul Poliției de Frontieră, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru infracțiunile de tăinuire.

Nu se știe deocamdată cum a ajuns modelul Tesla tocmai în Suceava, fără să fie descoperit de polițiștii de frontieră ai țărilor traversate de hoți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: